Test beta hcg 10 dni po stosunku

Po ilu dniach od stosunku test z krwi beta hcg?

ile dni Witam powiedzcie mi ile dni po stosunku moge zrobic test beta HCG?? dodam ze stosunek odbyl sie 19 wrzesnia i byl ... Czy ten test zrobiony po 10 dniach od stosunku pokaże prawidłowy wynik? Mój wynik to <1,00. Dziś jest 2 dzien jak ... . zrobiłam badanie beta hcg 7 zrobiłam badanie beta hcg 7 dni od stosunku.wynik <1,00.czy wynik jest wiarygodny?u lekarza byłam ... . powiedzcie jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży ? Pomóżcie ! dzisiaj (20 sierpnia) zrobiłam test z krwi beta hcg i jest ...
czytaj więcej

Czy po 4 tygodniach od domniemanego zapłodnienia wynik beta-HCG jest wiarygodny?

Witam! 25 lipca (36 dni temu) odbyłam stosunek z chłopakiem. Był to 12 dc. 10 sierpnia dostałam okres, choć wyglądał on inaczej niż poprzednie, ponieważ trwał tylko dwa dni.   Czy 4 tygodnie od domniemanego zapłodnienia (nie daty stosunku) to wystarczająco długi okres czasu, aby wynik badania beta-HCG był ...
czytaj więcej

Zrobiłam test beta-hCG we krwi. Czy to ciąża?

Ostatni okres miałam 8 września, w październiku powinnam dostać tak około 5-6, a tu nic! Test w laboratorium zrobiłam 14.10. i wynik wyszedł 1,604,00 (dokładnie tak napisane). Nie wiem, czy powinnam go interpretowac jako 160400 czy po prostu to jest ... . Pozdrawiam serdecznie. Odbyłam stosunek ostatniego Odbyłam stosunek ostatniego dnia ...
czytaj więcej

ciąża? czy nie

(...) ! a wynik 4, 50- 10 dni po a wynik 4, 50- 10 dni po stosunku? Czy to moze być ciąża? witam odebralam dzisiaj witam odebralam dzisiaj wyniki b-hcg i wyszlo tak : <1.5 czy to ciaza ?? prosze o odpowiedz (beta HCG, ...
czytaj więcej

Czy test ciążowy o czujności 10miu/ml wykonany 18 dni po stosunku jest wiarygodny?

Witam. Mam pytanie, czy test ciążowy o czujności 10miu/ml wykonany 18 dni po stosunku jest wiarygodny? Dziękuję ... -Dubielecka Odpowiedź eksperta:  Witam! Test ciążowy o takiej swoistości powinien być wiarygodny przy wykonaniu go już około 14 dnia po stosunku ...
czytaj więcej

Wynik badania beta-HCG - jestem w ciąży?

Witam, dziś mija 12 dzień od stosunku. Obawiam się ciąży. Wykonałam 4 testy ciążowe (każdy wykrywa podobno ciąże już po 6 dniach od stosunku) - wszystkie wyniki były negatywne. Wczoraj dodatkowo zrobiłam badanie krwi beta HCG i wynik wyszedł również negatywny. Jednakże do kolejnego okresu zostały mi jeszcze 4 ...
czytaj więcej

Czy mogę być w ciąży po stosunku bez zabezpieczenia w 9 dniu cyklu?

(...) stresu. Bardzo mało spałam i do tego jeszcze zażywałam środek na odchudzanie ****. Tydzień temu robiłam test ciążowy, który wyszedł negatywny, powtórzyłam test dzisiaj - znowu negatywny wynik. Dla pewności zrobiłam test z krwi Hcg + beta. Wyniki mam mieć ... 6 grudnia powinnam była dostać miesiączkę. Jestem ...
czytaj więcej

Kiedy powtórzyć badanie beta hcg, by wynik był pewny?

Witam. Ostatni okres miałam 10 października i był bardzo skąpy miała trochę stresu i wysiłku fizycznego i brałam tabletki antykoncepcyjne, które skończyły mi się 5 listopada, a zrobiłam 5 testów i wszystkie wyszły negatywnie i beta hcg wyszedł mniej niż 2,00 po siedmiu dniach od stosunku, a stosunek miałam 8 ...
czytaj więcej

Czy test z krwi HCG jest wiarygodny?

Czy test HCG z krwi jest wiarygodny 1,5 miesiąca - 6 tygodni - po niezabezpieczonym stosunku? Ekspert ... :  Jak najbardziej. A czy test HCG jest A czy test HCG jest wiarygodny jeśli odbyłam stosunek 9 stycznia, a test hcg ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) wyszły pozytywne - choć 2 kreseczka bardzo blada. 21 października zrobiłam badanie beta HCG we krwi, w którym wynik wyszedł 128 ml ... badanie i sprawdzić dynamikę wzrostu stężenia beta HCG we krw - bardziej miarodajne od pojedynczego wyniku jest bowiem sprawdzenie ... poradę. Zrobiłam badanie beta ...
czytaj więcej

Wynik badania Beta HCG <0.100 mIU/Ml

(...) tydzień po owulacji... Czy test beta hcg jest Czy test beta hcg jest wiarygodny podczas miesiączki na 100%? Co oznacza ... , nie brałam pigułek. 28.11.2009 zrobiłam test ciążowy z apteki taki na zawartość HCG w moczu, test ...
czytaj więcej

Spóźniająca się miesiączka a możliwość ciąży op stosunku niezebezpieczonym

(...) dni po terminie spodziewanej miesiączki) nie są one bardzo miarodajne. Może Pani ponowić test po kilku dniach, jeśli krwawienie wciąż nie będzie się pojawiać, lub już teraz wykonać test z krwi (pomiar stężenia betHCG we krwi, daje wynik pozytywny już 7-8 dni ...
czytaj więcej

Czy badanie beta HCG określa wiek ciąży?

(...) miałam 10 maja , robiłam 2 różne testy ciążowe i wyszły pozytywnie, test beta hcg zrobiłam 22 czerwca i wyszedł mi wynik 2 301ml ... miałam 10maja zrobiłam 2 różne testy ciążowe i wyszły pozytywnie zrobiłam test beta hcg mój wynik to 2 301 mlU/m nie wiem jak ...
czytaj więcej

Jak wygląda plamienie implantacyjne?

(...) zbliżenia.10 listopada czyli 10 dni po stosunku a tydzien przed spodziewaną miesiączką wystąpiło u mnie jednorazowo plamienie ... . Test ciążowy mógł dać wynik fałszywie negatywny, ponieważ wykonany został dość wcześnie. Proponuję ponowić test po tygodniu (z ...
czytaj więcej

Wyniki testu beta hcg a tydzień ciąży

(...) a moje cykle nigdy nie były regularne. Przez 14 dni przyjmowałam D*** a po nim miałam zrobić ten test. Bardzo chciałabym wiedzieć ... Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który ... :  Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik ...
czytaj więcej

Siedem testów wyszło negatywnie. Czy jednak mogę być w ciąży?

Minęło 2 tygodnie od stosunku, miesiączka spóźnia mi się 6 dni. Robiłam 7 testów i wszystkie wyszły negatywnie, a beta hcg wynosi 2,0. Czy mogę być w ciąży? Ekspert:  Redakcja abc ... potwierdzić ewentualną ciążę najlepiej udać się do lekarza ginekologa, lub, we własnym zakresie, wykonać test ciążowy dostępny ...
czytaj więcej

Czy coś ma wpływ na wynik testu ciążowego?

Witam, mam 29 lat. Robiłam test ciążowy tydzień po spodziewanej miesiączce, wyszedł negatywny. Miesiączka spóźnia mi się już drugi miesiąc. Dwa dni temu powtórzyłam test z porannego moczu. Ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny, dwie grube kreski ... :  Witam. Pierwszy test nie wykrył jeszcze ciąży lub do ...
czytaj więcej

Obawy, obawy , obawy

(...) godzin po tym zdarzeniu. Okres po **** przyszedł ok. 4 dni wcześniej. 16 dni po zdarzeniu zrobiłam test - wynik negatywny. Zrobiłam też 16 dni po test beta hcg z krwi - wynik negatywny. Po ...
czytaj więcej

Czy inny charakter okresu to objaw ciąży?

(...) przypomnienia, mineło już 15 dni od stosunku, który odbył się w moje dni płodne, a mianowicie w ostatni dzień płodny ... do zapłodnienia i wczesnego poronienia (w takim przypadku pozytywny wynik testu będzie fałszywy, ponieważ poziom beta HCG jest ... takie pytanko @ Witam mam takie pytanko @ miałam mieć ...
czytaj więcej

Brak pęcherzyka na usg mimo dodatniego beta hcg?

(...) ". Po upływie 3 dni kolejne usg i znowu nic...ani w macicy ani poza nią. Pobrali krew do badania beta hcg - wynik 275 mIU/ml (czyli ok 3 tydzień), co wg lekarzy jest nie możliwe gdyż powinnam być w 5-6 tygodniu a poziom beta hcg powinien być o wiele ... kreseczka, następnie powtórzyłam ...
czytaj więcej

Jeśli test z krwi dał wynik 0,1 mIU/ml, to czy ciąża jest możliwa?

(...) tygodnie od stosunku zrobiłam test ciążowy, który wyszedł negatywnie. Dwa dni po terminie spodziewanej miesiączki kolejny test ... 37 st. Proszę mi powiedzieć, czy uzyskując negatywny wynik z krwi, po trzech tygodniach od stosunku, istnieje jakiekolwiek ... stwierdzenie ...
czytaj więcej

Kiedy należy zrobić testy ciążowe z krwi i moczu, aby ich wyniki uznać za wiarygodne?

(...) ciąży - notabene znajome, bo w tym roku urodziłam dziecko - ok trzech dni czułam metaliczny smak w ustach, miałam zawroty głowy i duszności. Boję się potwornie, że to kolejna ciąża, a jeszcze po pierwszej nie do końca doszłam do siebie. 16 dni po stosunku zrobiłam test ciążowy z moczu nocnego ...
czytaj więcej

Słabo widoczna druga kreska na teście ciążowym

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 6.10.2009 r., trwała 3 dni. Okres mam regularnie co 29 dni. Wczoraj robiłam test z moczu i wyszła druga kreseczka taka bardzo słabo widoczna. Dla pewności powtórzyłam dzisiaj test innej firmy i wyszedł negatywny ... :  Witam! Testy bywają zawodne. Ale może drugi ...
czytaj więcej

Czy jest mozliwość, że moja dziewczyna zaszła w ciążę?

Witam serdecznie, mojej dziewczynie spóźnia się okres już ok 10 dni, nigdy wcześniej nic się jej takiego nie wydarzyło, opóźnienia wynosiły najwyżej 3 dni. Obawiamy się, że mogła zajść w ciążę, nigdy jednak nie odbyliśmy pełnego stosunku dopochwowego ... .09.2012 badanie beta hcg i wyszlo ...
czytaj więcej

Escapelle

(...) stosunku wzielam escapelle . Po 4 dniach zaczelam krwawic , krwawienie trwalo 3 dni . 12 dni po tym zdarzeniu zrobilam badanie krwi Beta HCG wyszlo ponizej 0,1 mlU/ml , dzien pozniej test domowy tez negatywny . Odchodzac od zmyslow za nastepne 4 ...
czytaj więcej

Krwawienie w początkowej ciąży a poronienie

Witam. Jestem w 6-7 tyg. ciąży tak wychodzi z badań lekarza. Ostatni okres miałam 09.12.10, zaś na potwierdzenie testu czy będę mamą czekałam do następnej miesiączki, którą powinnam mieć 6.01.11. Nie dostałam więc poczekałam jeszcze 5 dni i zrobiłam, test wyszedł pozytywnie. Po czym udałam się do lekarza dla potwierdzenia -nie ...
czytaj więcej

Twarde i bolące sutki, zmęczenie i opóźnienie okresu a ciąża

(...) nawet test ciążowy wyszedł negatywnie. Czy to normalne objawy po odstawieniu antykoncepcji? 12.11 z partnerem mieliśmy stosunek przerywany. Po 4 dniach zrobiłam badanie krwi beta HCG i wyszło że nie jestem w ciąży. Czy mimo to mogę być w ciąży ... eksperta:  Witam! Po odstawieniu antykoncepcji ...
czytaj więcej

Jaki wynik beta hcg oznacza ciążę?

Witam serdecznie. Mam 27 lat. Ostatnią miesiaczkę miałam 10 czerwca 2009, cykle mam 25-cio dniowe czyli kolejną powinnam dostać 5 lipca (a tu nic) i po spóźniajacej się miesiączce tj w 30 dniu cyklu zrobiłam badanie krwi na hcg- beta ilościowy. Wynik wyniósł 67,9. Czy ten wynik jest prawidłowy?Czy nie za niski?Z moich ...
czytaj więcej

Interpretacja testu hcg

W 24 dniu cyklu (moje cykle trwają 28-29dni) zrobiłam test hcg z krwi. Wynik testu 0,4 mlU/ml - jak mam to rozumieć? Czy może test zrobiłam zbyt wcześnie??? Czy nie jestem po prostu w ciąży? Bardzo proszę o interpretację. Ekspert ... :  Witam. Badanie wykonała Pani ok. 10 dni ...
czytaj więcej

czy to ciąża? - kiedy wykonać test?

(...) /l wyniku dodatniego (czyli wykazania hCG) można się spodziewać 10 dni po zapłodnieniu (czyli u kobiety mającej regularne, 28 ... tygodniach, a więc 7 dni po planowanej miesiączce.   Ta problematyka jest szeroko omówiona na naszym ... ?jesli tak to kiedy moge zrobic test ...
czytaj więcej

Szansa na zajście w ciążę po stosunku w dni płodne

(...) . Wizytę u ginekologa mam dopiero 10 maja, więc nie wiem czy mam robić wcześniej test ciążowy domowy, czy dać sobie spokój i ... lat bralam tabletki anty lecz 2miesiace temu odstawilam. ost okr mialam od 30.9do3.10...czasem bolal mnie brzuch oraz jajniki w ...
czytaj więcej

Brak okresu, a test wyszedł negatywny

Witam... Ostatnią miesiączkie miałam 19.09., a cykl mam co 30 dni. Ostatnio współżyłam z mężem bez zabezpieczenia (06.10. do 10.10.). Z tego co wiem, były to dni płodne. Robiłam sobie wczoraj test, bo do tej pory nie dostałam mięsiączki i wyszedł ... problem:( Miesiączka powinna pojawić się ...
czytaj więcej

Czy pomimo odpowiedniego zabezpieczenia, moja dziewczyna może być w ciąży?

(...) wczoraj miała mdłości. Już mija jakiś 10 dzień i nie wiem czy jest to spowodowane stresem a teraz do tego zmianą klimatu czy to po ... wątpliwej sytuacji zaleca się wykonanie testu z krwi polegającego na oznaczeniu stężenia hormonu betaHCG w surowicy. W opisanej ... prezerwatywy, wszystko poszło jak trzeba, nie zsunęła się ani nie pękła. ...
czytaj więcej

Częste oddawanie moczu a ciąża?

(...) -17 kwietnia( mój cykl 27 lub28) później 3-7 maja lekkie krwawienie. Dodam że prawidłowo okres powinnam dostać 10 maja. U lekarza byłam 19 maja wykluczył ciąże powiedział tylko ze mam tyłozgięcie macicy czy coś takiego( zrobiłam nawet badanie beta-HCG i też ... ) luteinę zaczęłam brać od 21maja przez 5 dni . 31maja dostałam okres który trwał ...
czytaj więcej

Ryzyko ciąży po seksie 2 dni przed miesiączką

(...) dni przed tym dniem, to mogło dojść do zapłodnienia (plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych nawet do 7 dni). Owulacja trwa tylko kilka godzin. Test ciążowy może dać wynik zgodny z prawdą już po 6 dniach od stosunku, ale najbezpieczniej wykonać go ... Podczas okresu czyli 10.07 i 2 ...
czytaj więcej

Czy test się pomylił?

(...) listopadzie w dzień spodziewanej miesiączki zrobiłam test i wyszedł negatywny, po dwóch dniach dostałam miesiączkę, jednak była ona skąpa, teraz w grudniu powinnam dostać następną, ale spóźnia się już ponad tydzień. Czy możliwe, że jestem w ciąży, a test tego ... wykonanie testu ciążowego, ewentualnie oznaczenie poziomu ...
czytaj więcej

Ryzyko ciąży po stosunku w czasie owulacji

Witam. Dwanaście dni temu współżyłam z mężem( tj. 18.08), prawdopodobnie miałam wtedy owulację, bo okres mi się przesunął, ponieważ miałam ostatnio wiele stresujących sytuacji. Dzisiaj zrobiłam test ciążowy (flamastrowy) - wynik ujemny. Czy jest możliwe, ze jestem w ciąży? Pragnę dodać, że test zrobiłam ok.10 rano, nie tak jak ...
czytaj więcej

Krwawienie w pierwszym trymestrze ciąży

Witam. Okresu powinnam dostać 24 czerwca, po odstawieniu tabletek raczej miałam wszystko regularnie. Od ok. 2 tyg miałam silny ból piersi, a dokładnie sutków, również miałam bóle w okolicach podbrzusza, tak jak czasem przed okresem. Dwa dni temu zrobiłam test w ciagu dnia i druga kreska się pojawiła, była słaba, ale widoczna. Wczoraj zrobilam ...
czytaj więcej

Czy możliwa jest ciąża po stosunku przerywanym?

(...) dni płodne)? Okresu dostała normalnie po 30 dniach czyli 15 sierpnia, był obfity i trwał 5-6 dni, zaraz po okresie co jakiś ... ewentualną ciążę najlepiej udać się do lekarza ginekologa, lub, we własnym zakresie, wykonać test ciążowy dostępny w aptekach na terenie całego kraju. By mieć większą pewność można ...
czytaj więcej

Czy mogłam zajść w ciążę po stosunku z zabezpieczeniem?

(...) ://abcantykoncepcja.pl/jakie-sa-dostepne-metody-antykoncepcji http://abcantykoncepcja.pl/prezerwatywa-pi-31-39 Test ciążowy może dać pozytywny wynik w około 10 dni po owulacji, kiedy zarodek jest już osadzony w ścianie macicy. W praktyce zaleca się wykonanie testu w kilka dni po oczekiwanej ...
czytaj więcej

Jak szybko po poronieniu można zajść w ciążę?

(...) po poronieniu samoistnym są dni płodne? Czy jest duże prawdopodobienstwo zajścia w ciążę? Robiłam już test, ale negatywny ... tygodniu i miałam zabieg 24 listopada dostałam okres i po jednym stosunku 25 grudnia zrobiłam sobie test i zobaczyłam dwie kresi ... , kolejny test to ...
czytaj więcej

Boję się, że mogę być w ciąży. Czy to możliwe?

(...) strasznie niski! 4 tygodnie od stosunku, a 8 dni od tej niby miesiaczki trwajacej dwa dni zrobilam beta-HCG i wynik to 0,05, czyli ... , a krwawienie wystąpiło tylko dzięki D***. 3 tygodnie po stosunku mialam ślinotok i teraz ciągle ból jajników. Proszę o rzetelną ... dni i w ...
czytaj więcej

czy mogło dojść do zapłodnienia? - test negatywny

witam mam takie pytanie czy moge byc w ciaży : mialam dni płodne tzn 14 dzień cyklu i doszło do stosunku bez zabezpieczenia- tzn chlopak wszedl we mnie kilka razy ale do wytrysku nie doszlo dzien poźniej zrobiłam test i był on negatywny- brak ... artykułach, przykłady poniżej: wideo o tej tematyce ...
czytaj więcej

Czy można zajść w ciążę po stosunku 1.5 min bez wytrysku?

(...) taki sam problem. ja mam taki sam problem. kochałem się ze swoją dziewczyna 4 dni temu i po stosunku następnego dnia ... tylko 2-3 dni i to tak w kratkę i po południu. Niedługo zbliża się okres jej miesiączki i boimy się, że zaszła w ciążę, wiemy że nie ale i tak się boimy. Nie wiemy kiedy ma ...
czytaj więcej

Wynik badania B-hcg wyniósł <2,00 mlU/ml, a zakres referencyjny to <5,00. Czy jestem w ciąży?

(...) poniżej: wideo o tej tematyce http://abcantykoncepcja.pl/antykoncepcja-po http://abcantykoncepcja.pl/test ... Witam serdecznie. Ostatnią miesiączkę miałam 23 czerwca i skończyła się 6 dni później. Następnie dostałam miesiączkę 4 sierpnia, a b-HCG zrobiłam 12 sierpnia i dzisiaj odebrałam wynik i wyszło <2,00 mlU/ml, a zakres ...
czytaj więcej

Czy mogę być w ciąży jeśli do zbliżenia doszło w dni płodne?

(...) . 11 dosłałam lekkiego plamienia, które trwało 2 dni, podejrzewam,że to z odstawienia.Kochałam się z mężem w 10,14,21,24 dnia ... artykułach, przykłady poniżej: wideo o tej tematyce http://abcantykoncepcja.pl/antykoncepcja-po http://abcantykoncepcja.pl/test ... miesiączką. W związku z tym mam pytanie czy mogłam zajść w ciąże ...
czytaj więcej

Ciąża niewidoczna na USG

Ostatnią miesiączkę miałam 09.07. Zrobiłam trzy testy ciążowe i wszystkie wyszły pozytywnie, a na dodatek beta hcg wyszło ... następnego dnia zrobiono mi znów beta hcg i wynik wyszedł jeszcze większy ok 950 ale na usg nic nie było widać, więc co to oznacza ... zawsze jeżeli doszło do stosunku seksualnego nawet ...
czytaj więcej

Test ciążowy - czy jest pewny?

Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 10.09.09. Ostatni stosunek odbyłam 21.09.09. podczas, którego pękła prezerwatywa (wytrysk na zewnatrz). Od tego czasu robiłam kilkanaście testow (wszystkie negatywne). Mam pytanie -  czy test ciążowy 40 dni po stosunku (negatywny)jest pewny? Dziękuję. Ekspert:  Lekarz Aneta ...
czytaj więcej

W pęcherzyku nie widać zarodka - czy to może być ciąża?

(...) dni przyjść do szpitala, jak nie bedzie zarodka, to zabieg. Beta hcg w 6 tyg. i 5 dni, 3381,0, a po 2 dniach 4935,0. Oczywiście ...Na drugi dzień zrobiona była beta HCG - wyszła ponad 46000 jednostek (co wskazuje ciąże 2-3mc wg norm badania).. Za 5 dni ...
czytaj więcej

Czym jest ciąża

(...) to należy jeszcze dodać liczbę dni ponad 28 i od otrzymanej daty należy cofnąć się o 3 miesiące. Ciążę można potwierdzić już 10 dni po zapłodnieniu za pomocą niektórych testów ciążowych z moczu. Wykrywają one hormon ciążowy zwany gonadotropiną kosmówkową (hCG). Jeśli jego stężenie jest podwyższone, stwierdza ...
czytaj więcej