Normy beta hcg w ciąży

Czy beta hcg jest zgodne z wiekiem ciąży?

Witam. Według Usg powinnam być w 6tyg i 4dniu ciąży od zapłodnienia, a moje b-hcg wynosi 21849. Czy jest to zgodny wynik z wiekiem ciąży z Usg? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Tak, wynik mieści się w normie (która jest nb. jest bardzo szeroka). Pozdrawiam serdecznie! (beta HCG, ciąża) ...
czytaj więcej

Czy na podstawie BHCG można określić tydzień ciąży?

WITAM. JESTEM PO DRUGIM BADANIU BETA HCG. WYNIK 9950 MLU/ML. KTÓRY TO TYDZIEŃ CIĄŻY? W WYKAZIE "NORM" SĄ RÓŻNE MOŻLIWOŚCI-4TC, 5TC, 6TC, 7TC. JUŻ SAMA NIE WIEM. PROSZĘ O POMOC W ROZSZYFROWANIU WYNIKU BETA HCG. POZDRAWIAM SERDECZNIE ... eksperta:  Witam! Na ...
czytaj więcej

Wyniki testu beta hcg a tydzień ciąży

(...) :  Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który to tydzień ciąży? Witam! Poziom hormonu hCG który Pani podała jest charakterystyczny dla 5-6 tygodnia ciąży, licząc od ostatniej miesiączki. W ... IU/ml. Normy ...
czytaj więcej

Jaki wynik testu b-HCG jest prawidłowy w 8 tygodniu ciąży?

(...) :  Witam! Jest Pani w 8 tygodniu ciąży (liczymy to od pierwszego dnia ostatniej meisiączki). Wynik badania stężenia betaHCG mieści się w normie dla tego okresu ciąży. Nie ma powodów do nerwów - póki co wszystko wydaje się być zupełnie w normie. Dalsze ... ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) wyszły pozytywne - choć 2 kreseczka bardzo blada. 21 października zrobiłam badanie beta HCG we krwi, w którym wynik wyszedł 128 ml ... na badanie beta hcg i wynik odebrałam i wynosi 623,2 mlU/ml czy to ciąża pozamciczna proszę o pomoc bo wizyte mam dopiero w ... badanie i sprawdzić dynamikę ...
czytaj więcej

Czy badanie beta HCG określa wiek ciąży?

(...) zapłodnienia, które zwykle trudno ustalić. Teraz jest Pani więc w 7 tygodniu ciąży, natomiast badanie krwi wykonała Pani w 5 tygodniu i wynik mieści się w normie dla tego okresu ciąży. Pozdrawiam! Witam, ostatnią miesiączkę ... beta hcg z krwi wynik 1,55. Nie ...
czytaj więcej

Zrobiłam test beta-hCG we krwi. Czy to ciąża?

(...) eksperta:  Witam! Myślę, że chodzi o 1604, czyli w normie dla 5-6 tygodnia ... później zrobiłam badanie krwi- hcg wyszło mi 8,64. Dwa dni później powtórzyłam badanie i było 1. Czy to oznacza ze mogłam być w ... to 1096,0. Czy to ciąża? Nie umiem w ogóle tego odczytać. Wyniki, które są powyżej Wyniki, które są ...
czytaj więcej

Wynik beta HCG - czy jest pewny?

(...) miaalm wynik beta hcg ponad 2000 a drugiego 0... Makabryczna pomyłka biorąc pod uwagę, że tydzień ciąży by się zgadzał, a staram się 4 lata. (beta HCG) ... Dzień dobry. Czy wynik beta HCG z krwi negatywny po miesiącu od ostatniego stosunku jest pewny? Dziękuję ... eksperta:  ...
czytaj więcej

Czy mój przyrost b-HCG jest prawidłowy?

Witam, mam pytanie odnośnie do wyniku beta HCG, czy będąc w 5 tyg. ciąży wynik 9200, a po dwóch dniach 13000 - jest wynikiem prawidłowym? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam! Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza dynamika poziomu hormonu beta HCG wskazuje na ...
czytaj więcej

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

(...) przewidywanej owulacji, to 4 tydzień, a normy według tabeli są dla tego tygodnia wyższe... Proszę o pomoc. Normy beta HCG spisane z ... ) jest przyrost stężenia beta HCG, a konkretnie wykazanie podwajania się go co dwa dni. Tak więc, jeśli istnieje podejrzenie ciąży ... ...
czytaj więcej

Czy na podstawie testu b-HCG można powiedzieć w którym tygodniu ciąży jestem?

Dzień dobr! Zrobiłam sobie badanie poziomu beta HCG i mój wynik to 1 034,0. I chciałabym dokładnie wiedzieć, w którym jestem tygodniu ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję! Małgorzata Ekspert:  Redakcja abcZdrowie.pl Odpowiedź eksperta:  Witamy! Niestety nie jest możliwe dokładne określenie wieku ciążowego ...
czytaj więcej

Badanie krwi na HCG

Dzień Dobry. Mam pytanie czy badanie krwi na hcg trzeba wykonywać na czczo? Ja zrobiłam badanie ok 9 rano, nie jadłam śniadania ale w nocy i nad ranem piłam i ugryzłam kawałek wedliny. Czy to ma wpływ na wynik <1.00 ten wynik oznacza że brak ciąży ... badania poziomu HCG we krwi nie trzeba być na czczo. Tak więc wynik jest ...
czytaj więcej

Negatywny wynik testu b-HCG

Witam. Dostałam dzisiaj wyniki beta hcg i pisze mi na samym początku beta hcg <0.100mIU/ml. Czy to ciąża, jak tak to proszę mi powiedzieć, który to tydzień?     Ekspert:  Lekarz Anna Syrkiewicz Odpowiedź eksperta:  Witam serdecznie! Pani wynik jest negatywny i oznacza, że nie jest Pani w ...
czytaj więcej

Czy to za wcześnie na badanie hcg?

22-23.10.2009 r. miałam owulację. 28.10.2009 r. zrobiłam badanie beta-hcg, wynik <0.100 mIU/ ml. Oznacza to, że w ciąży nie jestem. Boję sie tylko, że badanie zrobiłam zbyt wcześnie. Muszę wiedzieć, jak to jest, ponieważ mam przepisane leki na ... :  Witam. Jeśli jest Pani pewna terminu owulacji, to myślę że 28 października było trochę za ...
czytaj więcej

Prawidłowy wynik beta HCG dla ciąży

(...) ciąży. Jednak ważniejsza od jednorazowego pomiaru jest ocena przyrostów stężenia beta HCG (w prawidłowej ciąży podwaja się ono co ... nie mam miesiąc ;( co to oznacza;( Co znaczy jak we bardzo Co znaczy jak we bardzo wczesnej ciąży beta hcg wzrosła z 13 ... ...
czytaj więcej

Wynik badania beta-HCG - jestem w ciąży?

Witam, dziś mija 12 dzień od stosunku. Obawiam się ciąży. Wykonałam 4 testy ciążowe (każdy wykrywa podobno ciąże już po 6 dniach od stosunku) - wszystkie wyniki były negatywne. Wczoraj dodatkowo zrobiłam badanie krwi beta HCG i wynik wyszedł również negatywny. Jednakże do kolejnego okresu zostały mi jeszcze 4 dni. Czy jest możliwe, że jestem ...
czytaj więcej

Co oznacza wynik beta-HCG 3?

Dzień dobry. Mam pytanie: Co oznacza wynik beta-HCG=3. Dziękuję Ekspert ... :  Witam! Badanie poziomu beta-HCG pozwala nam potwierdzić, bądź wykluczyć ciążę (też pozamaciczną). Wynik beta-HCG=3, pobrany ok. 3 tygodnia spodziewanej ciąży w większości przypadków wyklucza ciążę. Jeśli badanie było wykonane ...
czytaj więcej

Czy test z krwi HCG jest wiarygodny?

(...) jest w stanie mi powiedziec,robiłam wynik HCG i jest 0.1 ,miesiaczka nadal sie nie pojawia,ja dostałam natomiast od lekarza Luteine dopoch. i folik. czy jest jednak mozliwosc ze bede w ciązy? bardzo mi zalezy. (beta HCG) ... stycznia, a test hcg robiłam 8 lutego? (wspomnę, że wcześniej robiłam ...
czytaj więcej

Kiedy wynik betaHCG świadczy o ciąży?

(...) :  Witam! Radzę powtórzyć badanie krwi. Stężenie beta HCG powinno się mieścić w granicach 7650 - 229000 mIU/ml.  Najprawdopodobniej wystąpił błąd laboratoryjny. Chyba, że Pani wynik jest w innych jednostkach? Pozdrawiam serdecznie! (beta-hCG we krwi wyniki interpretacja, objawy ciąży, ...
czytaj więcej

Wynik badania Beta HCG <0.100 mIU/Ml

(...) ten wynik hcg w Co oznacza ten wynik hcg w surowicy krwi <0,100? oznacza brak ciąży. oznacza brak ciąży. co ... Mam 29 lat. Nurtuje mnie pytanie czy nie za wcześnie wykonałam badanie na zawartość Beta HCG we krwi? 9.11.2009 dostałam ... , nie brałam ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG 107 - czy to ciąża?

(...) ! Witam, czy wynik beta hcg Witam, czy wynik beta hcg 3,36 to może być początek ciąży? Miesiączki mam nieregularne, ostatnio ... do szpitala. Zrobili mi wynik HCG, wyszło 107. W nocy mi przeszły te brudy, lecz widzę dzisiaj, że znowu są. Czy to jest ciąża ... :  Witam. Wyniki ...
czytaj więcej

Wynik beta HCG a prawdopodobieństwo ciąży ciąza

(...) plemniki nie znalazły się wewnątrz. w dniu 5 sierpnia zrobiłam badanie beta HCG z wynikiem 2, czy istnieje możliwość, że jestem w ... . Nasi lekarze nie są w stanie ustalić, czy dana osoba jest w ciąży jedynie na podstawie informacji przekazanych drogą internetową ... ciążowy ...
czytaj więcej

ciąża? czy nie

(...) , dziś odebrałam wynik badania beta-HCG <1,2 mIU/ml niby w zakresie referencyjnym napisano że: brak ciąży <5 ale lekarz z kolei powiedział, że wszystko powyżej 0 oznacza ciążę. Jak to w końcu jest? Pozdrawiam ... , poniżej 1 mIU/ml. W ciąży wynik powinien być wyższy, nawet ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG a wiek ciąży

(...) - jest Pani w 8 tygodniu ciąży, co zgadza się z wynikiem badania poziomu betaHCG. Prawdopodobnie lekarz miał na myśli wiek zarodka ... Witam! Bardzo proszę o pomoc :) Jestem w ciąży, to potwierdzone i testowo, i 'namacalnie' przez ginekologa, nawet teraz przez bhCG, ale... wynik krwi jest sprzeczny z wynikiem ...
czytaj więcej

Brak pęcherzyka na usg mimo dodatniego beta hcg?

(...) ". Po upływie 3 dni kolejne usg i znowu nic...ani w macicy ani poza nią. Pobrali krew do badania beta hcg - wynik 275 mIU/ml (czyli ok 3 tydzień), co wg lekarzy jest nie możliwe gdyż powinnam być w 5-6 tygodniu a poziom beta hcg powinien być o wiele ... kreseczka, następnie powtórzyłam test i ...
czytaj więcej

Beta HCG, testy i ciąża

(...) nie jestem w ciąży. Po tym jak tydzień spóźniał mi się okres, zrobiłam badania Beta HCG. Wyszło mi 128 mlU/ml. Po 8 dniach od ... żadnych objawów ciążowych, jedynie piersi mnie bolą (tak jak przed okresem). Czy mogę być w ciąży? Czy może to jakieś komplikacje? Czy Beta ...
czytaj więcej

podwyższone beta hcg

(...) normalnie dostałam, ciąży widać nie było, a poziom beta jest jaki jest. więc jestem w tej ciąży czy nie :-( Ekspert ... i wyszło mi, że jestem w ciąży(zaznaczę, że druga kreska nie pojawiła się od razu tylko po 2 minutach i była bardzo słaba).30 sierpnia zgłosiłam się na badanie i ginekolog po ...
czytaj więcej

Co oznacza ten wynik betaHCG?

(...) Okres spóźnia mi się miesiąc. Zrobiłam badanie hcg wyszedł mi wynik 8,45. Lekarz kazał mi po tygodniu powtórzyć i wyszło mi <1.00. O co chodzi? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Raczej nie jest Pani w ciąży. Pierwszy wynik najprawdopodobniej był błędny. Proszę pójść do lekarza. Jeśli miesiączka nadal się nie ...
czytaj więcej

Czy po 4 tygodniach od domniemanego zapłodnienia wynik beta-HCG jest wiarygodny?

(...) ) to wystarczająco długi okres czasu, aby wynik badania beta-HCG był wiarygodny? Po trzech tygodniach od owulacji wynik był 0.05, badanie powtórzyłam po tygodniu i również <1. Czy mogę być pewna, że nie jestem w ciąży? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź ... możliwe, by jedynie na podstawie informacji przekazywanych przez internet ustalić, ...
czytaj więcej

Krwawienie w pierwszym trymestrze ciąży

(...) silny ból piersi, a dokładnie sutków, również miałam bóle w okolicach podbrzusza, tak jak czasem przed okresem. Dwa dni temu zrobiłam test w ciagu dnia i druga kreska się pojawiła, była słaba, ale widoczna. Wczoraj zrobilam betaHCG i wyszło mi 9,5, więc tak, jakbym była w ciąży, ale dziś dostałam miesiączki - ...
czytaj więcej

Ciąża pozamaciczna - czy test ją wykryje?

(...) podwyższonym beta-HCG bez oznak ciąży w jamie macicy. Pozdrawiam.   Witam. Mam 17 lat zrobiłam ... :  Droga Pani! Test ciążowy opiera się na oznaczaniu podwyższonego stężenia hormonu beta-HCG w moczu. Hormon ten jest wydzielany, gdy w organizmiea zagnieżdża się zarodek, niezależnie gdzie. ...
czytaj więcej

Po ilu dniach od stosunku test z krwi beta hcg?

(...) . powiedzcie jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży ? Pomóżcie ! dzisiaj (20 sierpnia) zrobiłam test z krwi beta hcg i jest ... . zrobiłam badanie beta hcg 7 zrobiłam badanie beta hcg 7 dni od stosunku.wynik <1,00.czy wynik jest wiarygodny?u ...
czytaj więcej

Który to może być tydzień ciąży?

(...) odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 3 grudnia zrobiłam badanie beta HCG i wynik 234. W którym tygodniu ciąży mogę być? Dziękuję i ... Odpowiedź eksperta:  Witam. Jest Pani w 6 tygodniu ciąży. Liczymy to bowiem od pierwszego ... -20. Gratuluję i pozdrawiam serdecznie! Ja miałam okres 03.01, to ...
czytaj więcej

Ciągłe krwawienie i pusty pęcherzyk ciążowy

(...) łyżeczkowanie. Wczoraj odebrałam wynik i tam wychodziło że beta hcg wynosi 120000. Takie same wyniki miałam w 1 ciąży i też chcieli mnie ... inwazję w ścianę macicy. Nie są to komórki zarodka. Tak więc podwyższony poziom beta-HCG występuje nie tylko w ciąży ...
czytaj więcej

Twarde i bolące sutki, zmęczenie i opóźnienie okresu a ciąża

(...) stosunek przerywany. Po 4 dniach zrobiłam badanie krwi beta HCG i wyszło że nie jestem w ciąży. Czy mimo to mogę być w ciąży ... trochę potrwa powrót do naturalnej równowagi. W tym czasie można spodziewać się różnych objawów zaburzeń hormonalnych, najczęstszym ich objawem jest ...
czytaj więcej

Krwawienie w początkowej ciąży a poronienie

(...) poziomu betaHCG z krwi,, w odstępie dwudniowym. Wzrost poziomu betaHCG co najmniej dwukrotny będzie świadczył, że ... Witam. Jestem w 6-7 tyg. ciąży tak wychodzi z badań lekarza. Ostatni okres miałam 09.12.10, zaś na potwierdzenie testu ... lekarz na podstawie badania USG ustalił wiek ciąży na ...
czytaj więcej

Czy jest mozliwość, że moja dziewczyna zaszła w ciążę?

(...) .09.2012 badanie beta hcg i wyszlo 40890 i lekarz powiedzial mi ze to jest 7-8 tydzien i nastepnym razem musi slyszec serduszko. W tym ... tydzien, i lekarz nie potrafi mi powiedziec dlaczego ta beta jest tak wysoka na normy 8 tygodnia a zarodek w badaniu usg na 6 ... internetową, niestety, ...
czytaj więcej

Siedem testów wyszło negatywnie. Czy jednak mogę być w ciąży?

Minęło 2 tygodnie od stosunku, miesiączka spóźnia mi się 6 dni. Robiłam 7 testów i wszystkie wyszły negatywnie, a beta hcg wynosi 2,0. Czy mogę być w ciąży? Ekspert:  Redakcja abc ... stanie ustalić, czy dana osoba jest w ciąży jedynie na podstawie informacji przekazanych drogą internetową. ...
czytaj więcej

Enzymy wątrobowe powyżej normy przy stosowaniu tabletek

(...) ale mimo to odwiedziłam lekarza który wykonał badanie usg dopochwowe i nie stwierdzil ciąży. Dodatkowo wykonałam badanie hcg ... . Czy to mleko i czy jestem w ciąży? Dodatkowo jakieś 2 tyg temu bardzo bolały mnie piersi, ale teraz już przeszło, wlaśnie ... okres w trakcie brania tabletek. Jak to jest możliwe? ...
czytaj więcej

Czy testy są w 100% wiarygodne?

(...) :  Witam. Testy nie są w 100% wiarygodne. Radzę powtórzyć go za kilka dni lub już teraz wykonać badanie krwi na poziom beta HCG ... , że jestem w ciąży, a test się pomylił. Proszę o pomoc:( Ekspert ... nie jestem w ciąży. Test wyszedł negatywny, martwię się. (testy ciążowe) ...
czytaj więcej

Czy mogę być w ciąży po stosunku bez zabezpieczenia w 9 dniu cyklu?

(...) wyszedł negatywny, powtórzyłam test dzisiaj - znowu negatywny wynik. Dla pewności zrobiłam test z krwi Hcg + beta. Wyniki mam mieć po południu. Chciałabym wiedzieć, jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Ekspert ... . Dodam, że cykle mam w miarę regularne, ale ostatni miesiąc była dla mnie wyjątkowo ...
czytaj więcej

USG dopochwowe 6 tygodni po stosunku?

(...) **** - &quot;antykoncepcja po&quot;) dostatalam okres, byl jednak troszkę mniej obfity, dlatego zrobiłam badanie z kwi HCG (wg normy labolatorium - wynik negatywny); lekarz powiedzial też, że wynik jest negatywny. W 6 tygodniu po stosunku poszłam do lekarki na USG dopochowe. Powiedziała, że wszystko w porządku. Chyba ...
czytaj więcej

Dziwne krwawienie i ból podczas miesiączki

Witam! Mam taki problem: dostałam miesiączkę, tylko że bolą mnie jajniki i krwawię takim gęstym śluzem. Nawet zauważyłam coś w tej gęstej wydzielinie i nie wiem, czy przypadkiem nie byłam w ciąży, i jak to teraz sprawdzić? Cały czas biorę tabletki ... . Nierzadko takim krwawieniom towarzyszy nasilony ból w podbrzuszu. Jeśli ...
czytaj więcej

Czy pomimo odpowiedniego zabezpieczenia, moja dziewczyna może być w ciąży?

(...) dniach od zbliżenia. W Państwa przypadku żadne z wymagań nie zostało spełnione. Warto zatem wykonać test raz jeszcze. W każdej wątpliwej sytuacji zaleca się wykonanie testu z krwi polegającego na oznaczeniu stężenia hormonu betaHCG w surowicy. W opisanej ... prezerwatywy, wszystko poszło jak trzeba, nie ...
czytaj więcej

Słabo widoczna druga kreska na teście ciążowym

(...) :  Witam! Testy bywają zawodne. Ale może drugi test wykonała Pani nie z porannego moczu? W tak wczesnej ciąży, steżenie beta HCG jest na tyle małe, że może być niewykrywalne w zbyt rozcieńczonym moczu. Radzę powtórzyć test, z moczu porannego, lub od razu umówić się na wizytę do lekarza-ginekologa. Ewentualna ...
czytaj więcej

Spadające wyniki b-HCG i progesteronu

(...) wynosił 18166,00 mIU/ml, a 3 lipca już tylko 12556,00 mIU/ml. Wiem, że beta powinna przyrastać dwukrotnie w przeciągu dwóch dni, w ... , przyjmuję E*** (synetetyczny hormon tarczycy) w dawce 100 mg od początku ciąży (wcześniej 75 mg), ale wyniki są pod kontrolą i nie przekraczają od pół roku 2 mIU/ml, a ...
czytaj więcej

Nieprawidłowości w obrębie płodu

(...) prawidłowego embrionu, imituje on objawy normalnej ciąży. Wzrost zaśniadu jest natomiast szybszy w porównaniu do rozwoju zarodka. W diagnostyce zaśniadu obserwuje się podwyższony w porównaniu do prawidłowej ciąży poziom gonadotropiny kosmówkowej (hCG), a zwłaszcza jej podjednostki ...
czytaj więcej

Ciąża a negatywne testy

(...) zapłodnienia. Możliwe, że dopiero badanie stężenia beta HCG we krwi dałoby wynik pozytywny, ciąża nie jest bowiem jeszcze zaawansowana. Ciąża powinna też być już możliwa do uwidocznienia w USG. Pozdrawiam serdecznie! ... Ostatni okres miałam 26 września, dziś mamy 13 listopada i dalej nic. Tydzień temu byłam u ginekolog, która stwierdziła, że ...
czytaj więcej

Ciąża zaśniadowa

(...) zaśniadowa - objawy wzmożone wymioty lub mdłości, krwawienie w ciąży - z pochwy, podwyższony poziom hCG ... dzieci.  W trakcie leczenia poziom hCG badany jest kilka razy w tygodniu, później co tydzień, dopóki hormon w czasie ciąży ... , ponieważ ...
czytaj więcej

Ból prawego jajnika w ciąży - co to oznacza?

(...) po przeciętnej jego długości. Wynik badania stężenia beta-hCG jest prawidłowy, mieści się w normie dla czasu trwania ciąży. Ból w okolicy jajnika wynika natomiast z powiększenia i przekrwienia macicy oraz pociągania za więzadła, na których jest ona ... kreski. 20 listopada zrobiłam badanie bhcg i wynik 139. Do ...
czytaj więcej