Kiedy wynik beta hcg jest wiarygodny

Czy wynik testu krwi HCG + B po 19 dniach po stosunku jest wiarygodny?

Witam. Czy wynik testu krwi beta HCG + B po 19 dniach po stosunku jest wiarygodny? Wynik : 0,1mlU/ml. Dodam, że był to dzień niepłodny (23 dzień cylku, który jest regularny). Wcześniej wykonałam kilka testów z apteki i wszystkie wyszły negatywne ... Odpowiedź eksperta:  Witam! Tak, wynik po takim czasie powinien być wiarygodny. Pozdrawiam! (beta-hCG we krwi wyniki interpretacja) ...
czytaj więcej

Negatywny wynik testu b-HCG

Witam. Dostałam dzisiaj wyniki beta hcg i pisze mi na samym początku beta hcg <0.100mIU/ml. Czy to ciąża, jak tak to proszę mi powiedzieć, który to tydzień?     Ekspert:  Lekarz ... serdecznie! Pani wynik jest negatywny i oznacza, że nie jest Pani w ciąży. Jeżeli badanie ...
czytaj więcej

Czy test z krwi HCG jest wiarygodny?

Czy test HCG z krwi jest wiarygodny 1,5 miesiąca - 6 tygodni - po niezabezpieczonym stosunku? Ekspert ... :  Jak najbardziej. A czy test HCG jest A czy test HCG jest wiarygodny jeśli odbyłam stosunek 9 ... jest w stanie mi powiedziec,robiłam ...
czytaj więcej

Czy po 4 tygodniach od domniemanego zapłodnienia wynik beta-HCG jest wiarygodny?

(...) ) to wystarczająco długi okres czasu, aby wynik badania beta-HCG był wiarygodny? Po trzech tygodniach od owulacji wynik był 0.05, badanie ... Zdrowie.pl Odpowiedź eksperta:  Bardzo dziękujemy za zadanie pytania. Niestety nie jest możliwe, by jedynie na podstawie informacji przekazywanych przez internet ...
czytaj więcej

Po ilu dniach od stosunku test z krwi beta hcg?

(...) . zrobiłam badanie beta hcg 7 zrobiłam badanie beta hcg 7 dni od stosunku.wynik <1,00.czy wynik jest wiarygodny?u lekarza byłam ... . powiedzcie jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży ? Pomóżcie ! dzisiaj (20 sierpnia) zrobiłam ...
czytaj więcej

Badanie krwi na HCG

(...) badania poziomu HCG we krwi nie trzeba być na czczo. Tak więc wynik jest wiarygodny. Każde laboratorium ma nieco odmienne normy ... , tak? Bo nie jestem pewna czy to jest 1 czy 100. wartość referencyjna była 2.7. Proszę o odpowiedź czy mój wynik jest ...
czytaj więcej

Czy mój przyrost b-HCG jest prawidłowy?

Witam, mam pytanie odnośnie do wyniku beta HCG, czy będąc w 5 tyg. ciąży wynik 9200, a po dwóch dniach 13000 - jest ... Odpowiedź eksperta:  Witam! Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza dynamika poziomu hormonu beta HCG wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Sam ...
czytaj więcej

Wynik badania Beta HCG <0.100 mIU/Ml

(...) tydzień po owulacji... Czy test beta hcg jest Czy test beta hcg jest wiarygodny podczas miesiączki na 100%? Co oznacza ten wynik hcg w Co oznacza ten wynik hcg w surowicy krwi <0,100? oznacza brak ciąży. ...
czytaj więcej

Kiedy wynik betaHCG świadczy o ciąży?

(...) wykonałam test beta HCG z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać? Ekspert ... :  Witam! Radzę powtórzyć badanie krwi. Stężenie beta HCG powinno się mieścić w granicach 7650 - 229000 mIU/ml.  Najprawdopodobniej wystąpił błąd laboratoryjny. Chyba, że Pani wynik jest w ...
czytaj więcej

Wynik beta HCG - czy jest pewny?

Dzień dobry. Czy wynik beta HCG z krwi negatywny po miesiącu od ostatniego stosunku jest pewny? Dziękuję Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź ... miaalm wynik beta hcg ponad 2000 a drugiego 0... Makabryczna pomyłka biorąc pod uwagę, że tydzień ciąży by się zgadzał, a ...
czytaj więcej

Kiedy należy zrobić testy ciążowe z krwi i moczu, aby ich wyniki uznać za wiarygodne?

(...) więc w tym samym dniu (18 dzień po stosunku, 33 dzień cyklu) zrobiłam test beta hcg - wynik wyszedł <1,00. Przeczytałam masę ... zostały wykonane za wcześnie i powinnam je powtórzyć, aby ich wynik był wiarygodny? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam ... z krwi, powinny dać wynik ...
czytaj więcej

Wyniki testu beta hcg a tydzień ciąży

Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który ... :  Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który to tydzień ciąży? Witam! Poziom hormonu hCG ...
czytaj więcej

Czy beta hcg jest zgodne z wiekiem ciąży?

Witam. Według Usg powinnam być w 6tyg i 4dniu ciąży od zapłodnienia, a moje b-hcg wynosi 21849. Czy jest to zgodny wynik z wiekiem ciąży z Usg? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Tak, wynik mieści się w normie (która jest nb. jest bardzo szeroka). Pozdrawiam ...
czytaj więcej

Kiedy powtórzyć badanie beta hcg, by wynik był pewny?

(...) tabletki antykoncepcyjne, które skończyły mi się 5 listopada, a zrobiłam 5 testów i wszystkie wyszły negatywnie i beta hcg wyszedł mniej niż 2,00 po siedmiu dniach od stosunku, a stosunek miałam 8 list.. Kiedy mogę powtórzyć badanie beta hcg i po ilu ... tabletek antykoncepcyjnych wykluczyć ciążę. Badanie ...
czytaj więcej

Czy na podstawie testu b-HCG można powiedzieć w którym tygodniu ciąży jestem?

Dzień dobr! Zrobiłam sobie badanie poziomu beta HCG i mój wynik to 1 034,0. I chciałabym dokładnie wiedzieć, w którym jestem tygodniu ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję! Małgorzata Ekspert ... :  Witamy! Niestety nie jest możliwe dokładne określenie wieku ciążowego na podstawie stężenia ...
czytaj więcej

Jaki wynik testu b-HCG jest prawidłowy w 8 tygodniu ciąży?

(...) :  Witam! Jest Pani w 8 tygodniu ciąży (liczymy to od pierwszego dnia ostatniej meisiączki). Wynik badania stężenia betaHCG ... Witam serdecznie! Chciałabym się dowiedzieć, jak interpretować wynik badania beta HCG. 21.12.2009 r. wykonałam takie badanie i wynik na zaświadczeniu ...
czytaj więcej

Czy to za wcześnie na badanie hcg?

22-23.10.2009 r. miałam owulację. 28.10.2009 r. zrobiłam badanie beta-hcg, wynik <0.100 mIU/ ml. Oznacza to, że w ciąży nie jestem. Boję sie tylko, że badanie zrobiłam zbyt wcześnie. Muszę wiedzieć, jak to jest, ponieważ mam przepisane leki na ... :  Witam. Jeśli jest Pani pewna terminu owulacji, to myślę że 28 października ...
czytaj więcej

Brak pęcherzyka na usg mimo dodatniego beta hcg?

(...) ". Po upływie 3 dni kolejne usg i znowu nic...ani w macicy ani poza nią. Pobrali krew do badania beta hcg - wynik 275 mIU/ml (czyli ok 3 tydzień), co wg lekarzy jest nie możliwe gdyż powinnam być w 5-6 tygodniu a poziom beta hcg powinien być o wiele ... kreseczka, następnie powtórzyłam test i ...
czytaj więcej

Prawidłowy wynik beta HCG dla ciąży

Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 31 sierpnia. Mój cykl trwa okoł 31 dni. 15 października zrobiłam beta hcg. Wynik: 47 ... ciąży. Jednak ważniejsza od jednorazowego pomiaru jest ocena przyrostów stężenia beta HCG (w prawidłowej ciąży podwaja się ono co ... w zasadzie objawy są coraz słabsze ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) wyszły pozytywne - choć 2 kreseczka bardzo blada. 21 października zrobiłam badanie beta HCG we krwi, w którym wynik wyszedł 128 ml ... badanie i sprawdzić dynamikę wzrostu stężenia beta HCG we krw - bardziej miarodajne od pojedynczego wyniku jest bowiem sprawdzenie ... poradę. Zrobiłam badanie ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG 107 - czy to ciąża?

(...) do szpitala. Zrobili mi wynik HCG, wyszło 107. W nocy mi przeszły te brudy, lecz widzę dzisiaj, że znowu są. Czy to jest ciąża ... ! Witam, czy wynik beta hcg Witam, czy wynik beta hcg 3,36 to może być początek ciąży? Miesiączki mam ...
czytaj więcej

ciąża? czy nie

Witam, mam dość nieregularne cykle (28-33dni). Ostatnia miesiączka 1-go listopada. Zrobiłam testy - wynik negatywny, dziś odebrałam wynik badania beta-HCG <1,2 mIU/ml niby w zakresie referencyjnym napisano że: brak ciąży <5 ale lekarz z kolei powiedział, że wszystko powyżej 0 oznacza ciążę. Jak to w końcu jest? ...
czytaj więcej

Zrobiłam test beta-hCG we krwi. Czy to ciąża?

(...) .10. i wynik wyszedł 1,604,00 (dokładnie tak napisane). Nie wiem, czy powinnam go interpretowac jako 160400 czy po prostu to jest ... ciąży? Czy jest możliwość, że pierwszy wynik był błędny? Z góry dziękuje za odpowiedź. MAM PYTANIE. WYSZŁO MI NA MAM PYTANIE. WYSZŁO MI NA BADANIU HCG WYNIK ...
czytaj więcej

Interpretacja testu hcg

W 24 dniu cyklu (moje cykle trwają 28-29dni) zrobiłam test hcg z krwi. Wynik testu 0,4 mlU/ml - jak mam to rozumieć? Czy ... :  Witam. Badanie wykonała Pani ok. 10 dni po owulacji. Wynik świadczy o braku ciąży. Rzeczwyiście, troszkę się Pani pospieszyła, ale jeśli cykle są regularne, czyli jest Pani pewna daty owulacji (14 dni ...
czytaj więcej

Jaki wynik beta hcg oznacza ciążę?

(...) dostać 5 lipca (a tu nic) i po spóźniajacej się miesiączce tj w 30 dniu cyklu zrobiłam badanie krwi na hcg- beta ilościowy. Wynik wyniósł 67,9. Czy ten wynik jest prawidłowy?Czy nie za niski?Z moich obserwacji wynika że owulacje miałam 2 dni później. Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedz! Odpowiedź eksperta:  ...
czytaj więcej

Co oznacza ten wynik betaHCG?

(...) Okres spóźnia mi się miesiąc. Zrobiłam badanie hcg wyszedł mi wynik 8,45. Lekarz kazał mi po tygodniu powtórzyć i wyszło mi <1.00. O co chodzi? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Raczej nie jest Pani w ciąży. Pierwszy wynik najprawdopodobniej był błędny. Proszę pójść do lekarza. Jeśli ...
czytaj więcej

Wynik badania beta-HCG - jestem w ciąży?

(...) dniach od stosunku) - wszystkie wyniki były negatywne. Wczoraj dodatkowo zrobiłam badanie krwi beta HCG i wynik wyszedł również negatywny. Jednakże do kolejnego okresu zostały mi jeszcze 4 dni. Czy jest możliwe, że jestem w ciąży? Błagam, powiedzcie, że NIE ... jest możliwe, by jedynie na podstawie informacji ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG a wiek ciąży

(...) - jest Pani w 8 tygodniu ciąży, co zgadza się z wynikiem badania poziomu betaHCG. Prawdopodobnie lekarz miał na myśli wiek zarodka ... Witam! Bardzo proszę o pomoc :) Jestem w ciąży, to potwierdzone i testowo, i 'namacalnie' przez ginekologa, nawet teraz przez bhCG, ale... wynik krwi jest sprzeczny z wynikiem (założonym) ...
czytaj więcej

Wynik beta HCG a prawdopodobieństwo ciąży ciąza

(...) plemniki nie znalazły się wewnątrz. w dniu 5 sierpnia zrobiłam badanie beta HCG z wynikiem 2, czy istnieje możliwość, że jestem w ciąży? Moja lekarka jest na urlopie i nie wiem czy czekać na jej powrót, czy iść do innego lekarza. Ekspert ... . Nasi lekarze nie są w stanie ustalić, czy dana osoba jest w ciąży jedynie na ...
czytaj więcej

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

(...) ) jest przyrost stężenia beta HCG, a konkretnie wykazanie podwajania się go co dwa dni. Tak więc, jeśli istnieje podejrzenie ciąży ... aby wynik nie jest za niski. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki miałam 12 września 2009, cykl z reguły trwa 28-30 dni, mój wynik badania pobranego 17 ...
czytaj więcej

Czy badanie beta HCG określa wiek ciąży?

(...) beta hcg z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać? 3 tydz. 5,8 - 71,2 4 tydz. 3 tydz. 5,8 - 71,2 4 tydz. 9 ... miałam 10 maja , robiłam 2 różne testy ciążowe i wyszły pozytywnie, test beta hcg zrobiłam 22 czerwca i wyszedł mi wynik 2 301ml ... miałam 10maja zrobiłam 2 różne testy ...
czytaj więcej

Beta HCG, testy i ciąża

Witam, mam miesiączke zazwyczaj co 28 dni. Kiedy zaczęła mi się spóźniać zrobiłam 4 testy ciążowe. Wszystkie wyszły, że nie jestem w ciąży. Po tym jak tydzień spóźniał mi się okres, zrobiłam badania Beta HCG. Wyszło mi 128 mlU/ml. Po 8 dniach od ... ? Czy Beta HCG występuje tylko i wyłącznie podczas ciąży? z ...
czytaj więcej

Escapelle

(...) Beta HCG wyszlo ponizej 0,1 mlU/ml , dzien pozniej test domowy tez negatywny . Odchodzac od zmyslow za nastepne 4 dni ( czyli 16 dni po niezabezpieczonym stosunku ) znow zrobilam test krwi Beta HCG wynik taki sam ponizej 0,1 mlU/ml nic nie drgnelo , do teo ... mnie brzuch w dolnych czesciach tak jak przed ...
czytaj więcej

Dni płodne: jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?

(...) serdecznie, test ciążowy najlepiej wykonać w dniu spodziewanej miesiączki. Wówczas można liczyć na wiarygodny wynik. Na początku ciąży poziom beta-hCG może być zbyt niski aby dać dodatni wynik testu ciążowego. Dlatego wynik testu jest ujemny pomimo tego, że ... wiarygodnie są ...
czytaj więcej

Czy coś ma wpływ na wynik testu ciążowego?

(...) się we krwi zwiększonego stężenia betaHCG, hormonu wykrywanego przez testy. Pozdrawiam serdecznie! Witam, dostałam Witam, dostałam miesiączkę-trwało ona zaledwie 2-dni, kilka dni potem zrobiłam test ciążowy, ale wynik wyszedł ... . Nie wiem, co o tym myśleć. Który test się mógł pomylić? Czy jeśli dolega mi coś, test może pomylić to z ciążą i dać ...
czytaj więcej

Który to może być tydzień ciąży?

Dzien dobry. Ostatnią miesiączke miałam 29 października (pierwszy dzień). Cykle mam nieregularne, gdyż ok 5 miesięcy temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 3 grudnia zrobiłam badanie beta HCG i wynik 234. W którym tygodniu ciąży mogę być? Dziękuję i pozdrawiam:) Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. ...
czytaj więcej

Ciągłe krwawienie i pusty pęcherzyk ciążowy

(...) łyżeczkowanie. Wczoraj odebrałam wynik i tam wychodziło że beta hcg wynosi 120000. Takie same wyniki miałam w 1 ciąży i też chcieli mnie ... możliwej przyczyny krwawienia. Inną sprawą, która Panią nurtuje jest poziom beta-HCG oznaczany przy okazji hospitalizacji (o ... inwazję w ścianę macicy. Nie są to ...
czytaj więcej

Czym jest ciąża

(...) kosmówkową (hCG). Jeśli jego stężenie jest podwyższone, stwierdza się ciążę. Jeśli w dniu spodziewanej miesiączki test da również ... prawidłowo się rozwijało i, tak jak i ona, było zdrowe. Ciąża badania beta HCG Badanie beta HCG z krwi pozwoli określić, który ... zapłodnienia do uzyskania ...
czytaj więcej

Czy pomimo odpowiedniego zabezpieczenia, moja dziewczyna może być w ciąży?

(...) wątpliwej sytuacji zaleca się wykonanie testu z krwi polegającego na oznaczeniu stężenia hormonu betaHCG w surowicy. W opisanej ... wykonała test ciążowy (wtedy już okres spóźniał się jakiś 5 dzień), wynik był negatywny. Nie wiem czy ma znaczenie, że wykonywała go ... wczoraj miała mdłości. Już mija jakiś 10 dzień i nie wiem czy jest to ...
czytaj więcej

Ciąża a negatywne testy

(...) zapłodnienia. Możliwe, że dopiero badanie stężenia beta HCG we krwi dałoby wynik pozytywny, ciąża nie jest bowiem jeszcze zaawansowana ... Odpowiedź eksperta:  Witam! Ciąża jest najczęstszą przyczyną braku miesiączki ...
czytaj więcej

czy to ciąża? - kiedy wykonać test?

(...) , wystapilo 31 sierpnia bez uzycia prezerwatywy i stosunek zakonczyl sie w srodku, czy jest prawdopodobienstwa ze zaszlam w ciaze ?jesli tak to kiedy moge zrobic test ciazowy, dziekuje za szybka odpowiedz. Ekspert ... :  Bardzo dziękujemy za zadanie pytania. Niestety nie jest możliwe, by jedynie na podstawie informacji przekazywanych przez ...
czytaj więcej

Obawy, obawy , obawy

(...) godzin po tym zdarzeniu. Okres po **** przyszedł ok. 4 dni wcześniej. 16 dni po zdarzeniu zrobiłam test - wynik negatywny. Zrobiłam też 16 dni po test beta hcg z krwi - wynik negatywny. Po krwawieniu zrobiłam kolejny test z krwi - wynik negatywny. Byłam u lekarza to było 6 tygodni po zdarzeniu i ponad 7 ...
czytaj więcej

Czy jest mozliwość, że moja dziewczyna zaszła w ciążę?

(...) .09.2012 badanie beta hcg i wyszlo 40890 i lekarz powiedzial mi ze to jest 7-8 tydzien i nastepnym razem musi slyszec serduszko. W tym ... tydzien, i lekarz nie potrafi mi powiedziec dlaczego ta beta jest tak wysoka na normy 8 tygodnia a zarodek w badaniu usg na 6 ... internetową, niestety, nie da się ustalić, ...
czytaj więcej

W pęcherzyku nie widać zarodka - czy to może być ciąża?

(...) zarodek. Bardzo was proszę o pomoc... Ja też miałam usg i pęcherzyk Ja też miałam usg i pęcherzyk 7 mm. Beta Hcg wynik ... dni przyjść do szpitala, jak nie bedzie zarodka, to zabieg. Beta hcg w 6 tyg. i 5 dni, 3381,0, a po 2 dniach 4935,0. Oczywiście ... nawet test krwi bete-HCG mój ...
czytaj więcej

Kiedy można zrobić test ciążowy?

(...) wiarygodny? Proszę pomóżcie.... Po okresie kiedy można zrobić Po okresie kiedy można zrobić test ciążowy? Po co robić ... Mam jedno pytanie: kiedy można zrobić test ciążowy? Jestem tydzień po stosunku, a mam miesiączki nieregularne. Chciałabym ... tygodnie - wtedy będzie mniejsza szansa na wynik fałszywie ...
czytaj więcej

Spadające wyniki b-HCG i progesteronu

(...) 4 x 1, zrobić betę i pójść na kontrolę po tygodniu. Jestem umówiona na środę (07.07). Niestety b-HCG spada - 1 lipca wynik wynosił 18166,00 mIU/ml, a 3 lipca już tylko 12556,00 mIU/ml. Wiem, że beta powinna przyrastać dwukrotnie w przeciągu dwóch dni, w ... płodowe. Spadający poziom hormonu bHCG może się z tym właśnie wiązać. ...
czytaj więcej

Ciąża niewidoczna na USG

(...) następnego dnia zrobiono mi znów beta hcg i wynik wyszedł jeszcze większy ok 950 ale na usg nic nie było widać, więc co to oznacza ... Ostatnią miesiączkę miałam 09.07. Zrobiłam trzy testy ciążowe i wszystkie wyszły pozytywnie, a na dodatek beta hcg wyszło ... eksperta:  Bardzo dziekujemy za zadanie pytania. ...
czytaj więcej

Czy mogę być w ciąży po stosunku bez zabezpieczenia w 9 dniu cyklu?

(...) wyszedł negatywny, powtórzyłam test dzisiaj - znowu negatywny wynik. Dla pewności zrobiłam test z krwi Hcg + beta. Wyniki mam mieć po południu. Chciałabym wiedzieć, jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży? Ekspert ... :  Witam. Prawdopodobieństwo jest małe. Preparat, który Pani przyjmuje, ma wśród ...
czytaj więcej

Jaka choroba może mieć identyczne objawy jak ciąża?

(...) , Test ciążowy najlepiej wykonać w dniu spodziewanej miesiączki. Gdyby jednak wynik testu był ujemny a nadal były wątpliwości należy wykonać oznaczenie beta-hCG z krwi. Wynik jest wiarygodny po 7-10 dniach od zapłodnienia. Objawy, które się u Pani ... Od dobrego tygodnia jeśli nie dłużej jest ...
czytaj więcej

Jak wygląda plamienie implantacyjne?

(...) moczu porannego), jeśli nie pojawi się obfite krwawienie (miesiączka) lub wykonać test z krwi - badanie stężenia betaHCG, które ... Witam, potrzebuję pomocy. Dziś jest mój 35 dc. Od 27 do 32 dc temperatura zaczęła mi rosnać (mierzę temperaturę właściwie ... spać. Nastepnego dnia (34 dc) zmierzylam temp. i miałam 36,5, a na podpasce nic nie było, a gdy mam ...
czytaj więcej