Jak odczytać wynik beta hcg

Kiedy wynik betaHCG świadczy o ciąży?

wykonałam test beta HCG z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać? Ekspert ... :  Witam! Radzę powtórzyć badanie krwi. Stężenie beta HCG powinno się mieścić w granicach 7650 - 229000 mIU/ml.  Najprawdopodobniej wystąpił błąd laboratoryjny. Chyba, że Pani wynik jest w innych jednostkach? Pozdrawiam serdecznie! (beta-hCG we krwi wyniki interpretacja, objawy ciąży, spóźniająca się miesiączka) ...
czytaj więcej

Czy badanie beta HCG określa wiek ciąży?

(...) beta hcg z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać? 3 tydz. 5,8 - 71,2 4 tydz. 3 tydz. 5,8 - 71,2 4 tydz. 9 ... miałam 10maja zrobiłam 2 różne testy ciążowe i wyszły pozytywnie zrobiłam test beta hcg mój wynik to 2 301 mlU/m nie wiem jak ...
czytaj więcej

Zrobiłam test beta-hCG we krwi. Czy to ciąża?

(...) PYTANIE. WYSZŁO MI NA BADANIU HCG WYNIK 14555,00 KTÓRY TO TYDZIEŃ ?? PROSZĘ O POMOC, BO SIĘ POGUBIŁAM Dzień dobry. Mój problem ... badanie HCG we krwi i wynik jaki otrzymałam to 8,19. Czy to oznacza ciążę? Mój wynik hcg na krew to Mój wynik hcg na krew ... ...
czytaj więcej

Negatywny wynik testu b-HCG

Witam. Dostałam dzisiaj wyniki beta hcg i pisze mi na samym początku beta hcg <0.100mIU/ml. Czy to ciąża, jak tak to proszę mi powiedzieć, który to tydzień?     Ekspert:  Lekarz ... serdecznie! Pani wynik jest negatywny i oznacza, że nie jest Pani w ciąży. Jeżeli badanie było wykonane po ...
czytaj więcej

Czy to za wcześnie na badanie hcg?

22-23.10.2009 r. miałam owulację. 28.10.2009 r. zrobiłam badanie beta-hcg, wynik <0.100 mIU/ ml. Oznacza to, że w ciąży nie jestem. Boję sie tylko, że badanie zrobiłam zbyt wcześnie. Muszę wiedzieć, jak to jest, ponieważ mam przepisane leki na ... :  Witam. Jeśli jest Pani pewna terminu owulacji, to myślę że 28 października było trochę za ...
czytaj więcej

Prawidłowy wynik beta HCG dla ciąży

Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 31 sierpnia. Mój cykl trwa okoł 31 dni. 15 października zrobiłam beta hcg. Wynik: 47 ... nie mam miesiąc ;( co to oznacza;( Co znaczy jak we bardzo Co znaczy jak we bardzo wczesnej ciąży beta hcg wzrosła z 13 ... ciąży. Jednak ważniejsza od ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG 107 - czy to ciąża?

(...) ! Witam, czy wynik beta hcg Witam, czy wynik beta hcg 3,36 to może być początek ciąży? Miesiączki mam nieregularne, ostatnio ... do szpitala. Zrobili mi wynik HCG, wyszło 107. W nocy mi przeszły te brudy, lecz widzę dzisiaj, że znowu są. Czy to jest ciąża ... ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) wyszły pozytywne - choć 2 kreseczka bardzo blada. 21 października zrobiłam badanie beta HCG we krwi, w którym wynik wyszedł 128 ml ... poradę. Zrobiłam badanie beta -hcg wynik to 1,2. Pani doktor nie potrafiła mi jednoznacznie powiedzieć czy jestem czy nie jestem ... na badanie ...
czytaj więcej

Wynik badania Beta HCG <0.100 mIU/Ml

(...) tak wczesną miesiączką postanowiłam zrobić test na zawartość Beta HCG we krwi, który wykonałam 3.12.2009 wynik wyszedł ... Mam 29 lat. Nurtuje mnie pytanie czy nie za wcześnie wykonałam badanie na zawartość Beta HCG we krwi? 9.11.2009 dostałam ... tydzień po owulacji... Czy test beta ...
czytaj więcej

ciąża? czy nie

Witam, mam dość nieregularne cykle (28-33dni). Ostatnia miesiączka 1-go listopada. Zrobiłam testy - wynik negatywny, dziś odebrałam wynik badania beta-HCG <1,2 mIU/ml niby w zakresie referencyjnym napisano że: brak ciąży <5 ale lekarz z kolei powiedział, że wszystko powyżej 0 oznacza ciążę. Jak to w końcu jest? ...
czytaj więcej

Jaki wynik testu b-HCG jest prawidłowy w 8 tygodniu ciąży?

Witam serdecznie! Chciałabym się dowiedzieć, jak interpretować wynik badania beta HCG. 21.12.2009 r. wykonałam takie badanie i wynik na zaświadczeniu to: beta-HCG 65 900 mlU/ml. Nadmieniam, że ostatnia miesiączka wystąpiła 01.11.2009 r. (czas ... :  Witam! Jest Pani w 8 tygodniu ciąży (liczymy ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG a wiek ciąży

(...) pierwszy w jakim łapie się ten wynik to 7 tydzień! Różnica jak widać spora. Jak robić przyszłe badania? Bardzo proszę o pomoc ... - jest Pani w 8 tygodniu ciąży, co zgadza się z wynikiem badania poziomu betaHCG. Prawdopodobnie lekarz miał na myśli wiek zarodka ... Witam! Bardzo proszę o pomoc :) Jestem w ciąży, to potwierdzone ...
czytaj więcej

Czy test z krwi HCG jest wiarygodny?

(...) :  Jak najbardziej. A czy test HCG jest A czy test HCG jest wiarygodny jeśli odbyłam stosunek 9 ... ? Proszę o szybką odpowiedź, z góry dziękuję. Pozdrawiam Dodam, że wynik hcg wyszedł Dodam, że wynik hcg wyszedł <2. Czy ... jest w stanie mi powiedziec,robiłam ...
czytaj więcej

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

(...) przewidywanej owulacji, to 4 tydzień, a normy według tabeli są dla tego tygodnia wyższe... Proszę o pomoc. Normy beta HCG spisane z ... . Wynik Pani rzeczywiście jest poniżej wartości referencyjnych, ale ważniejszy od jednorazowego pomiaru (jak już ostatnio pisałam) jest przyrost stężenia beta ...
czytaj więcej

Po ilu dniach od stosunku test z krwi beta hcg?

(...) . zrobiłam badanie beta hcg 7 zrobiłam badanie beta hcg 7 dni od stosunku.wynik <1,00.czy wynik jest wiarygodny?u lekarza byłam ... Czy ten test zrobiony po 10 dniach od stosunku pokaże prawidłowy wynik? Mój wynik to <1,00. Dziś jest 2 dzien ...
czytaj więcej

Brak pęcherzyka na usg mimo dodatniego beta hcg?

(...) ". Po upływie 3 dni kolejne usg i znowu nic...ani w macicy ani poza nią. Pobrali krew do badania beta hcg - wynik 275 mIU/ml (czyli ok 3 tydzień), co wg lekarzy jest nie możliwe gdyż powinnam być w 5-6 tygodniu a poziom beta hcg powinien być o wiele ... kreseczka, następnie powtórzyłam test i również wyszedł ...
czytaj więcej

Czy coś ma wpływ na wynik testu ciążowego?

(...) nie wystąpiła miesiączka). Jak było, pomoże ustalić badanie USG. Żadne zaburzenia hormonalne nie powodują natomiast pojawienia się we krwi zwiększonego stężenia betaHCG, hormonu wykrywanego przez testy. Pozdrawiam serdecznie! Witam, dostałam Witam, dostałam miesiączkę-trwało ona zaledwie 2-dni, kilka dni potem zrobiłam test ciążowy, ale wynik ...
czytaj więcej

Ciągłe krwawienie i pusty pęcherzyk ciążowy

(...) łyżeczkowanie. Wczoraj odebrałam wynik i tam wychodziło że beta hcg wynosi 120000. Takie same wyniki miałam w 1 ciąży i też chcieli mnie ... możliwej przyczyny krwawienia. Inną sprawą, która Panią nurtuje jest poziom beta-HCG oznaczany przy okazji hospitalizacji (o ... inwazję w ścianę macicy. Nie są to komórki zarodka. Tak ...
czytaj więcej

Obawy, obawy , obawy

(...) godzin po tym zdarzeniu. Okres po **** przyszedł ok. 4 dni wcześniej. 16 dni po zdarzeniu zrobiłam test - wynik negatywny. Zrobiłam też 16 dni po test beta hcg z krwi - wynik negatywny. Po krwawieniu zrobiłam kolejny test z krwi - wynik negatywny. Byłam u ... . Kolejna miesiączka we wrześniu przyszła normalnie ...
czytaj więcej

Kiedy należy zrobić testy ciążowe z krwi i moczu, aby ich wyniki uznać za wiarygodne?

(...) więc w tym samym dniu (18 dzień po stosunku, 33 dzień cyklu) zrobiłam test beta hcg - wynik wyszedł <1,00. Przeczytałam masę ... mnie w jednym jajniku, rano czułam delikatny ból w dole brzucha taki jak przed miesiączką ale szybko minął i taki sam z tego co ... zostały wykonane za wcześnie i powinnam je powtórzyć, aby ich ...
czytaj więcej

Czy pomimo odpowiedniego zabezpieczenia, moja dziewczyna może być w ciąży?

(...) wątpliwej sytuacji zaleca się wykonanie testu z krwi polegającego na oznaczeniu stężenia hormonu betaHCG w surowicy. W opisanej ... Witam, mam takie pytanie, ja i moja dziewczyna przeżyliśmy swój pierwszy raz. Zabezpieczyliśmy się za pomocą prezerwatywy, wszystko poszło jak trzeba, nie zsunęła się ani nie pękła. Dodam, że nie doszedłem w niej. 10-tego dnia od ...
czytaj więcej

Czy inny charakter okresu to objaw ciąży?

(...) do zapłodnienia i wczesnego poronienia (w takim przypadku pozytywny wynik testu będzie fałszywy, ponieważ poziom beta HCG jest ... . Temperature w 1. dniu okresu miałam 36,8, a poniej 37,02... i tak jest do dziś... Piersi mnie nie bolą tak jak przed @, ale mam ...
czytaj więcej

Escapelle

(...) Beta HCG wyszlo ponizej 0,1 mlU/ml , dzien pozniej test domowy tez negatywny . Odchodzac od zmyslow za nastepne 4 dni ( czyli 16 dni po niezabezpieczonym stosunku ) znow zrobilam test krwi Beta HCG wynik taki sam ponizej 0,1 mlU/ml nic nie drgnelo , do teo ... mnie brzuch w dolnych czesciach tak ...
czytaj więcej

Czy jest mozliwość, że moja dziewczyna zaszła w ciążę?

(...) - jak on to okreslil puste jajo.Zmienilam na innego i ten radzil mi czekac. Zrobilam w zeszlym tygodniu w czwartek tj.20.09.2012 badanie beta hcg i wyszlo 40890 i lekarz powiedzial mi ze to jest 7-8 tydzien i nastepnym razem musi slyszec serduszko. W tym tygodniu we wtorek tj. 25.09.2012 powtorzylam badanie beta i wyszlo 43600 ...
czytaj więcej

Jak wygląda plamienie implantacyjne?

(...) . Test ciążowy mógł dać wynik fałszywie negatywny, ponieważ wykonany został dość wcześnie. Proponuję ponowić test po tygodniu (z moczu porannego), jeśli nie pojawi się obfite krwawienie (miesiączka) lub wykonać test z krwi - badanie stężenia betaHCG, które ...
czytaj więcej

Czym jest ciąża

(...) kosmówkową (hCG). Jeśli jego stężenie jest podwyższone, stwierdza się ciążę. Jeśli w dniu spodziewanej miesiączki test da również wynik pozytywny, należy umówić się na wizytę u ginekologa. Jeśli lekarz jeszcze nie potwierdzi ciąży, może poinformować kobietę jak powinna przebiegać opieka prenatalna – co kobieta powinna robić, ...
czytaj więcej

Brak okresu, a test wyszedł negatywny

(...) powiększonej macicy, nie uwidoczniono pęcherzyka ciążowego. Zrobiłam również wczoraj badanie na beta HCG, wykrywające ciążę i wynik ... , tym większa szansa na niezafałszowany wynik. Z drugiej strony, miesiączka ma prawo nie zawsze pojawiać się jak w zegarku. Radzę ... test na ciążę, już po 3 dniach ...
czytaj więcej

W pęcherzyku nie widać zarodka - czy to może być ciąża?

(...) dni przyjść do szpitala, jak nie bedzie zarodka, to zabieg. Beta hcg w 6 tyg. i 5 dni, 3381,0, a po 2 dniach 4935,0. Oczywiście ... zarodek. Bardzo was proszę o pomoc... Ja też miałam usg i pęcherzyk Ja też miałam usg i pęcherzyk 7 mm. Beta Hcg wynik ... podobnie jak ty, z tą ...
czytaj więcej

Boję się, że mogę być w ciąży. Czy to możliwe?

(...) strasznie niski! 4 tygodnie od stosunku, a 8 dni od tej niby miesiaczki trwajacej dwa dni zrobilam beta-HCG i wynik to 0,05, czyli ... roku biorę D*** (od 16 dc do 25 dc), ponieważ miałam kłopoty z wtórnym brakiem miesiączki, ale odkąd biorę lek wszystko jest jak ... dni i w pierwszych dniach był dosc obfity tak jak zawsze. ...
czytaj więcej

Jak szybko po poronieniu można zajść w ciążę?

(...) ginekologa, bo może będziesz potrzebowała pomocy w oczyszczeniu?? Nie bagatelizuj sprawy - zrób sobie co 2 dzień beta HCG i zobacz ... muszą. Zawsze też możesz zrobić beta hcg powinno już pokazać, jeśli jesteś w ciąży. Powodzenia! Ja dowiedziałam się, że Ja ... tygodnie we krwi był obecny hormon HCG po tym ...
czytaj więcej