Ciąża 23 tydzień

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

przewidywanej owulacji, to 4 tydzień, a normy według tabeli są dla tego tygodnia wyższe... Proszę o pomoc. Normy beta HCG spisane z wyniku: Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16-156. Ciąża 2-3 tydzień 101-4870. Ciąża 3-4 tydzień 1110-31500. Ciąża 4-5 tydzień 2560-82300. Ciąża 5-6 tydzień 23100-151000. Pozdrawiam Ekspert:  Lekarz Aneta ...
czytaj więcej

Czy USG przez powloki brzuszne pokaże ciążę?

Czy USG zrobione przez powłoki brzuszne w 19 tygodniu ciąży jest w stanie wiele pokazać? Czy koniecze jest robienie USG przez powłoki brzuszne? tygodnie ciąży czyli 2-3 tydzień. (ciąża, USG) ...
czytaj więcej

Ból jajników i tkliwe sutki a ciąża

Witam. Przez ostatnie 6 lat brałam tabl. anty. - ****. W czerwcu odstawiłam i postanowiliśmy odczekać jakiś czas i teraz juz od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dzidziusia. Ostatnio okres miałam 10.11. Kochaliśmy się 19, 21,23 listopada. Ok tydzień po owulacji zaczeły boleć mnie sutki (nie całe piersi), nie było one nabrzmiałe, tylko ból, wrażliwość na ...
czytaj więcej

Brak wytrysku a ciąża

Mam 19 lat, mój chłopak 23. Miesiączkuję od 11. roku życia, ale miesiączki mam nieregularne. Często mi wypadają itp ... . Zawsze mniej więcej tydzień przed dostaniem okresu mam bóle brzucha i upławy. Tym razem było tak samo (w tym czasie też uprawialiśmy seks) minął tydzień, a ja nie mam nadal okresu. Słyszałam, że przez branie antybiotyku też ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) U/ml, a normy to: ciąża 1,2-3 tydzień - 16-156, ciąża 2-3 tydzień - 101-4870, ciąża 3-4 tydzień - 1110-31500. Czy podany poziom nie jest ... na badanie beta hcg i wynik odebrałam i wynosi 623,2 mlU/ml czy to ciąża pozamciczna proszę o pomoc bo wizyte mam ...
czytaj więcej

Za mały pęcherzyk?

Witam! Mam 25 lat. Nurtuje mnie jedna rzecz. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 23. 10. 2009 r. Niedawno dowiedziałam się (robiąc test ciążowy), że jestem w ciąży. Od razu umówiłam się na wizytę do mojej Pani doktor. Na USG wykonanym przez Panią doktor było widać maleńki pęcherzyk, bez zarodka (z moich obliczeń był to 5 tydzień). Czy na tym etapie może nie być ...
czytaj więcej

Spóźniony okres o tydzień: czy to ciąża?

Witam serdecznie. Denerwuję się i proszę o odpowiedź - nie sypiam ze swoim chłopakiem, ale kiedyś został u mnie i wszystko skończyło się na dotyku, a właściwie ja miałam bieliznę - czy mimo to jeśli dotykał mnie w okolicach intymnych, mimo bielizny, mogło dojść do zapłodnienia? Okres spóźnia mi się ponad tydzień, ale w poprzednim miesiącu też spóźnił się o jakieś 6 dni. W ...
czytaj więcej

Brak zarodka w pęcherzyku ciążowym a wiek ciąży

(...) mam w 22, 23 ,24 cyklu .. Współżyliśmy i teraz jestem w ciąży. Martwi mnie fakt, iż lekarz 30 listopada stwierdził, że to już 8 tydzień ciąży i nie ma zarodka, a pęcherzyk mierzy 3 cm i jest pusty. Teraz jestem w trakcie badań ale wspomniał już, że na 90% to już nic z tego nie będzie. Dla mnie to dziwne, bo z moich obliczeń to będzie około 5 ...
czytaj więcej

Czy wykonać amniopunkcję?

Mam 36 lat i jestem pierwszy raz w ciąży (12. tydzień). Czy powinnam się zdecydować na amniopunkcję?      Ekspert:  Lekarz Kalina Wysocka ... mając okres mogę być w ciąży? 23.03.2010 roku z moim chłopakiem kochaliśmy się bez zabezpieczenia w ten dzień miałam dzień płodny ... . (amniopunkcja, badania ciąża, badania prenatalne, ...
czytaj więcej

Który to może być tydzień ciąży?

Dzien dobry. Ostatnią miesiączke miałam 29 października (pierwszy dzień). Cykle mam nieregularne, gdyż ok 5 miesięcy temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 3 grudnia zrobiłam badanie beta HCG i wynik 234. W którym tygodniu ciąży mogę być? Dziękuję i pozdrawiam:) tygodniu ciąży jestem? (ciąża) ...
czytaj więcej

W pęcherzyku nie widać zarodka - czy to może być ciąża?

(...) tydzień na usg. Dodam, że godzinę przed wizytą pojawił się delikatny, brunatny śluz, ale mało. Po tygodniu, czyli 7 tydz. i ok. 3 ... powiedziała pani doktor ,że jestem w 9 tygodniu widać pęcherzyk ale zarodka nie i kazała mi przyjść za tydzień na USG zaraz na drugi ... tylko tyle że nie widać było bicia serca i mam przyjść za tydzień na USG i ...
czytaj więcej

Czy na podstawie BHCG można określić tydzień ciąży?

WITAM. JESTEM PO DRUGIM BADANIU BETA HCG. WYNIK 9950 MLU/ML. KTÓRY TO TYDZIEŃ CIĄŻY? W WYKAZIE "NORM" SĄ RÓŻNE MOŻLIWOŚCI-4TC, 5TC, 6TC, 7TC. JUŻ SAMA NIE WIEM. PROSZĘ O POMOC W ROZSZYFROWANIU WYNIKU BETA HCG. POZDRAWIAM SERDECZNIE ... - znając jej datę, łatwo policzyć, który mamy teraz tydzień. Natomiast termin porodu najpewniej oceni lekarz ...
czytaj więcej

Czy jest taka możliwość?

Ostatnią miesiączkę miałam 8 października. 15 listopada dowiedziałam się, że jestem w ciąży. 23 listopada miałam robione usg pęcherzyk miał 5,5mm. 14 grudnia kolejne usg i pęcherzyk ma 18mm a zarodek 5,7mm wg usg wynika, że jest to 6 tydzień i 1 ... pod uwagę że 15 listopada wiedziała Pani już, że jest w ciąży. 6 tydzień i 1 dzień ciąży wg USG ...
czytaj więcej

Czy po tygodniu bycia w ciąży są odczuwalne kłucia/bóle brzucha?

Jestem kobietą, mam 22 lata. Odważyłam się na pierwszy swój stosunek z facetem. Był nieudany, bo nie mógł we mnie wejść - mnie strasznie bolało, wchodził na 2-3 cm, nie zabezpieczaliśmy się. Teraz od tamtej pory minął tydzień, czasem czuję straszne ... ból w podbrzuszu. Tak więc ciąża nie jest wykluczona, szczególnie jeśli miała Pani w tamtym ...
czytaj więcej

Wyniki testu beta hcg a tydzień ciąży

(...) to tydzień ciąży? Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam Ekspert ... :  Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który to tydzień ciąży ... dowiedzieć co oznacza wynik hcg 1,00 mlU/mL norma od 1.00-5.00 czy to ciąża? dodam tylko że ostatnią miesiączkę miałam 1 czerwca ... ...
czytaj więcej

Jak obliczyć tydzień ciąży od daty miesiączki?

(...) codziennie, były coraz mocniejsze. Mam pytanie, który to tydzień ciąży, licząc od ostatniej miesiaczki (ale wtedy test chyba wyszedłby ... ! dlaczego ten test ciążowy dlaczego ten test ciążowy wyszedl tak pozno? (ciąża, test ciążowy) ...
czytaj więcej

Konflikt serologiczny a ciąża

(...) niedokrwistości i wielu innych poważnych powikłań. Konflikt serologiczny występuje stosunkowo rzadko. Dotyczy 2–3 na 1000 kobiet w ciąży ... organizm nie produkuje kolejnych. Dzięki temu zabiegi przetoczenia można wykonywać rzadziej – co 2–3 tygodnie (pierwsze prowadzi się co tydzień). Leczenie trwa aż do czasu, kiedy mały człowiek osiągnie ...
czytaj więcej

Łożysko częściowo przodujące a szanse na urodzenie zdrowego dziecka

(...) istnieje groźba cesarki. Kolejna wizyta za tydzień. Od którego tygodnia ciąży istnieje szansa, że dziecko urodzi się zdrowe - ma ... eksperta:  Witam! Teoretycznie, szansę na przeżycie ma dziecko urodzone nawet w 23 ... zaawansowana ciąża i w przypadku porodu przedwczesnego w tym okresie istnieją duże szanse na przeżycie dziecka (przy ...
czytaj więcej

Czy mogę być w ciąży po stosunku seksualnym bez zabezpieczenia w dni płodne?

(...) . Zawsze przed przyjściem okresu tydzień przed boli mnie brzuch, a teraz nic. Czy ja mogłam zajść w ciążę ??? Ekspert ... trwa 28 czasem 29 dni. Ostatnio czyli 23.05 odbyłam stosunek z partnerem. Niby wytrysk znalazł sie na zewnątrz, ale nie jesteśmy ... ? (ciąża, miesiączka) ...
czytaj więcej

5-6 tydzień ciąży- prawidłowa wielkość pęcherzyka ciążowego?

(...) byłam wczoraj- wg miesiączki 6 tydzień i 2 dzień, wielkość pęcherzyka 10 mm, a on mi powiedział, że za mały. Zdecydowanie ... etapie powinno juz cos widac :( prosze mi pomoc (badania ciąża) ...
czytaj więcej

Wynik hcg a ciąża martwa

Witam, ostatnią miesiączkę miałam 8 10 2010. Cykle mam co 31 dni, zrobiłam domowy test i wyszła ciąża. Lekarz, który mnie badał, zrobił badanie hcg i wynik wyszedł 339. Teraz mam obawy, bo według lekarza to 6 tydzień ciąży, a według badan hcg coś jest nie tak. Proszę o odpowiedź, naprawdę się martwię, gdyż lekarz stwierdził, że ciąża może być ...
czytaj więcej

Ciąża i wyjazd

Jestem w 14 tyg. za tydzień  wyjeżdzamy do Grecji czy bedę mogła popływać w ciepłym morzu i przebywać na słoneczku? Odpowiedź eksperta:  Witam, nie ma przeciwskazań do kąpieli, należy tylko zadbać o higienę intymną po takiej kąpieli, dbać o suchy kostium oraz chronić skórę przed nadmiarem promieniowania UV, ponieważ w czasie ciąży skóra jest bardziej wrażliwa na przebrwienia. ...
czytaj więcej

Ciąża ektopowa (ciąża pozamaciczna)

Ciąża ektopowa to ciąża, podczas której ... . To mogłoby doprowadzić do krwawienia i zagrażać życiu matki. Ciąża ektopowa jest trudna do zdiagnozowania, ponieważ jej ... oddawanie moczu. Ciąża pozamaciczna - objawy Pierwszym sygnałem ciąży pozamacicznej jest często ból lub krwawienie z pochwy ... ciąży ektopowej. ...
czytaj więcej

Wydaje mi się, że podczas stosunku coś wyciekło z prezerwatywy. Czy mogę być w ciąży?

Witam. Od 23 lipca tego roku biorę tabletki A***. 2 Sierpnia miałam pierwszy stosunek, który był nie udany, ponieważ nie mogłam wytrzymać z bólu. Spróbowaliśmy z partnerem 5 sierpnia i udało się - kochaliśmy się dwa razy, ale wydaje mi się, że coś ... w dół. Proszę o pomoc, do ginekologa mam za tydzień dopiero wizytę, a tak się boję. I musze dodać, że odkąd ...
czytaj więcej

Czy mogę już zrobić usg?

Witam serdecznie! Mam 23 lata i jestem w czwartym tygodniu ciąży. Czy mogę już zrobić usg, czy powinnam poczekać? To moja pierwsza ciąża, więc chciałabym, żeby wszystko było w porządku. Kiedy najlepiej zrobić pierwsze usg ciąży? Dziękuję serdecznie za odpowiedź;) Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska ... ! (ciąża USG) ...
czytaj więcej

Negatywny wynik testu b-HCG

Witam. Dostałam dzisiaj wyniki beta hcg i pisze mi na samym początku beta hcg <0.100mIU/ml. Czy to ciąża, jak tak to proszę mi powiedzieć, który to tydzień?     Ekspert:  Lekarz Anna Syrkiewicz Odpowiedź eksperta:  Witam serdecznie! Pani wynik jest negatywny i oznacza, że nie jest Pani w ciąży. Jeżeli badanie było wykonane po 8-9 dniach od ...
czytaj więcej

Czy mogę mieć problem z zajściem w ciążę po poronieniu?

(...) do poronienia, jest nieco zwiększone, jeśli ciąża wystąpi od razu po utracie poprzedniej. Najlepiej by było, gdyby najpierw pojawiły się co najmniej 2-3 miesiączki, w regularnych odstępach. Pozdrawiam serdecznie! Witam ... - co to może być? Tak się boję. Za tydzień mam wizytę u lekarza - ciekawa jestem, co mi powie, teraz jestem załamana ... ...
czytaj więcej

Solarium w czasie ciąży

Witam, jestem w 10 tygodniu ciąży, za tydzień wybieramy się na wesele i zastanawiam się czy mogę skorzystać z solarium ?! Jeśli tak to jaki jest dopuszczalny czas korzystania? Pozdrawiam, Magda Ekspert ... :  Witam! Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, można korzystać z solarium, aczkolwiek z dużą dozą umiaru- krótkie seanse pod ... usunięcia. Bezpieczniejszą ...
czytaj więcej

Czy w 6 tygodniu ciąży widać zarodek?

(...) wielkość pęcherzyka 24,6 mm. Za tydzień mam się zgłosić na kolejne badanie. Dodam, że na początku ciąży czułam się źle. Miałam ... wczesnej ciąży może być widoczny tylko pęcherzyk zarodkowy, proszę się nie martwić. Za tydzień lekarz oceni zawartość pęcherzyka ... i chyba ciąża obumarła, czekać na poronienie. Na drugi dzień poszłam do innego. ...
czytaj więcej

Napięcie w podbrzuszu - bliska miesiączka czy ciąża?

Witam! Bardzo niepokoi mnie stan mojego ciała. Ostatnią miesiączkę miałam 2 lutego, a moje cykle trwają około 29-30 dni. Obecnie (dziś - 24.02) jest 22 dzień cyklu, więc za tydzień powinnam dostać okres. Owulację już miałam, ponieważ zauważałam charakterystyczny śluz przypominający białko kurzego jajka. W dniach płodnych pieściłam się z chłopakiem, ale prawdopodobieństwo ...
czytaj więcej

Czy to możliwe, że mogę być w ciąży?

Uprawialiśmy petting z moim chłopakiem... przed każdym zbliżeniem myliśmy ręce. Potem sama dotykałam siebie... czy to możliwe, że jestem w ciąży? ;( strasznie to przeżywam ;( mam dni płodne, okres mam regularny (28dni). Ostatnii miałam 23 października... proszę o odpowiedź. Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska ... ciążę. (ciąża) ...
czytaj więcej

Jak duży powinien być brzuch w 16 tygodniu ciąży?

pępka, czasem w 2/3. Pozdrawiam serdecznie! (ciąża) ...
czytaj więcej

krwiak

Witam, byłam na USG, 6 tydzień i 3 dzień ale niedaleko zarodka znalazł się krwiak taki 1,4cm Dostałam ***** (lek podtrzymujący ciążę) pod język ale chodzę normalnie do pracy, nie mam plamień brzuch mnie nie boli.. Czy mam się martwić..?? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź ... . Pozdrawiam! (ciąża) ...
czytaj więcej

Wczesna ciąża i grzybica

Witam. Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i 2 kreski :) Byłam u ginekologa, ale doktor stwierdziła, że jeszcze nic nie widać, że to za wcześnie, bo wyliczyła, że to 4 tydzień ciąży. Kiedy najlepiej iść do lekarza? A, i jeszcze stwierdziła grzybicę i nic mi nie przepisała. Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska ... poprosić o bezpieczny preparat. Pozdrawiam serdecznie! ...
czytaj więcej

Czy żyła na piersi to objaw ciąży?

(...) możliwe do wychwycenia. Jeśli jest Pani tydzień przed spodziewaną miesiączką, to ciąża miałaby około tygodnia (czyli byłby to okres ... okres, a to jeszcze tydzień czasu! Zauważyłam też żyłę na piersi. Czy mogą to być objawy ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry ... dyskomfort w podbrzuszu mogą wskazywać na ciążę. Istenieje także możliwość, ...
czytaj więcej

Pierwsza ciąża - badania

Pierwsza ciąża to przede wszystkim zapowiedź ... planuje urodzić dziecko. Pierwsza wizyta lekarska powinna przypaść na szósty- ósmy tydzień ciąży . Zazwyczaj każda kobieta ... ciążowy da wynik pozytywny, warto odczekać następny tydzień lub dwa i około szóstego-ósmego tygodnia ciąży wybrać się do ... -trzech kilogramów. Taka jest fizjologia ...
czytaj więcej

Obliczanie terminu porodu

(...) ? Jest na to kilka sposobów. Ciąża trwa przeciętnie 266 dni – 40 tygodni – 9 miesięcy kalendarzowych – 10 miesięcy ... , gdy znamy termin ostatniej miesiączki (OM). Zakłada się, że ciąża trwa 280 dni od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Jeżeli ... ostatnia miesiączka nastąpiła 23.04.2009 r., to dziecko przyjdzie na świat 30.01.2010 r. ...
czytaj więcej

Nerwica, a może ciąża?

Witam! Mam 26 lat i problem ze zdrowiem. Od miesiąca staramy się z partnerem o dziecko. Ponad tydzień temu zaczęły występować u mnie objawy typowe dla ciąży (nudności, przyspieszona akcja serca, drżenie rąk, zawroty głowy, nagła potrzeba oddania moczu). Zrobiłam 2 razy test ,ale niestety wyszedł negatywny. Miesiączka spóźnia mi się już ponad 2 tygodnie, a ja zastanawiam ... ...
czytaj więcej

Jakie badania w ciąży?

(...) będzie powtarzane częściej, przy dużym zagrożeniu nawet co kilka dni. USG we wczesnej ciąży (5.–11. tydzień) Nie jest ... nieregularny kształt jaja płodowego, zbyt wolne bicie serca oraz obecność krwiaków. USG w I trymestrze (11.–14. tydzień) Przy ... .–22. tydzień) Ma bardzo duże znaczenie dla oceny rozwoju płodu. W tym czasie można już ...
czytaj więcej

Ciąża a negatywne testy

Ostatni okres miałam 26 września, dziś mamy 13 listopada i dalej nic. Tydzień temu byłam u ginekolog, która stwierdziła ... Odpowiedź eksperta:  Witam! Ciąża jest najczęstszą przyczyną braku miesiączki ... zapłodnienia. Możliwe, że dopiero badanie stężenia beta HCG we krwi dałoby wynik pozytywny, ciąża nie jest bowiem jeszcze zaawansowana. ...
czytaj więcej

Ciąża zaśniadowa

Ciąża zaśniadowa to rodzaj ciążowej choroby ... krwawienie z pochwy . Ciąża zaśniadowa - rodzaje zaśniad całkowity – wtedy całe łożysko jest nieprawidłowe i wzrasta ... . Ciąża zaśniadowa - przyczyny wiek – ryzyko wystapienia tego typu ciąży rośnie u kobiet powyżej 35. roku życia ... karoten, mieszkanie w określonej strefie geograficznej – ...
czytaj więcej

Czy to może być ciąża pozamaciczna?

Tydzień temu zrobiłam testy ciążowe i wyszły dwie kreski. Poszłam do ginekologa, zrobił mi badanie usg dopochwowe. Powiedział, że objawy wskazują na ciąże, ale powiedział również, że przyszłam trochę za wcześne. Na zdjeciu usg NIBY widać jakąś małą kropeczkę. Ale kazał przyjść dopiero za dwa tygodnie z wynikami krwi. Powiedział, że ok. jest na jakieś 99,5%. Czy po takim opisie ...
czytaj więcej

Czułe piersi na dotyk, częstomocz i plamienie

(...) też odczuwam uczucie zgagi, codziennie przez jakiś czas lub co 2-3 dni. Poza tym mam lekkie wzdęcia i gazy co jest dla mnie ... . To było z tydzień przed okresem. Potem mi przeszło i jakiś tydzień niecały po okresie wróciło. Można powiedzieć, że co jakiś czas ... się ciąży, wręcz przeciwnie, chciałabym mieć dziecko, ale nie wiem, czy to nie ...
czytaj więcej

Dni niepłodne a ciąża

Witam. Jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże w 2-3 dniu niepłodnym po owulacji, a 9 dni przed spodziewana miesiączką, jeśli kochałam się z chłopakiem bez zabezpieczenia, ale nie doszło do wytrysku? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta ... , a mianowicie czy mój partner zdążył wyjąć przed wytryskiem. Proszę o szybką poradę. (ciąża) ...
czytaj więcej

Ciąża a prezerwatywa

Dzień dobry. Czy można zajść w ciążę podczas stosunku z prezerwatywą? Dodam, że prezerwatywa nie pękła. Dziękuję i pozdrawiam. Daniel mam 23lat. Ostatio z 05-06.marzec.2011 uprawialiśmy sex z moją partnerką, niestety pękła prezerwatywa, zostało wszystko w ...
czytaj więcej

Choroby przewlekłe a planowana ciąża.

(...) zapłodnienia, ciąża nie była obarczona wysokim ryzykiem, a dziecko urodziło się zdrowe. Choroby a ciąża Wiele chorób ... podchodzić do produktów, które uczulają. Choroby nerek w ciąży Jeśli mimo choroby narządy te są wydolne, ciąża nie wpływa na chorobę. Jeśli kobieta przeszła przeszczep nerki, może starać się o dziecko po 2-3 ...
czytaj więcej

Opieka prenatalna w ciąży

(...) materiałami toksycznymi, a także z kotami. Ciąża - wizyty u ginekologa Podczas ciąży lekarz wyznacza kobiecie terminy ... , dwa razy w miesiącu pomiędzy 28. a 36. tygodniem, co tydzień powyżej 36. aż do narodzin dziecka ... to ciąża, ważne jest, aby kobieta dbała o swoje zdrowie – odwiedzała lekarza, wykonywała niezbędne badania, przyjmowała ...
czytaj więcej

Astma oskrzelowa a ciąża

Astma jest jedną z najczęstszych chorób w krajach rozwijających się i jedną z przyczyn wystąpienia komplikacji podczas ciąży. Jeśli kobieta choruje na astmę i jest ona dobrze kontrolowana, ryzyko pojawienia się jakichś nieprawidłowości podczas ciąży jest ... dziecko lekarz badał mi dziś dni płodne od jutra zaczynamy starania tydzień po mam zrobić test na progesteron również nie wiem w ...
czytaj więcej

Czym jest ciąża

(...) to tydzień ciąży. Jeśli ciąża się potwierdzi, kolejne badanie powinno być między 6 a 8 tygodniem. Lekarz zbada wtedy kobietę, wpisze ... Ciąża to proces dojrzewania człowieka od ... człowieka. Przyjmuje się, że ciąża trwa średnio ok. 40 tygodni (9 miesięcy), średnio 281 dni +/- 44. W tym czasie rodzi się 95% dzieci. ...
czytaj więcej

Czy plamienie zamiast okresu podczas stosowania tabletek jest normalne?

(...) się lekkie plamienia. Czym to moze być spowodowane? czy to ciąża? a może mój organizm przystosowuje się do tabletek ... eksperta:  Tabletki antykoncepcyjne nie mają 100% skuteczności, więc ciąża jest ... , ostatnią miesiączkę miałam 18.02.2010 i trwała do 23.02.2010. Wczoraj kochałam się z moim partnerem z zabezpieczeniem i jestem ... ? ...
czytaj więcej