Ciąża 15 tydzień

Który to może być tydzień ciąży?

dnia ostatniej miesiączki. Natomiast jeśli chodzi o liczbę dni, które minęły od owulacji i zapłodnienia- najpewniej ok. 15 ... tygodniu ciąży jestem? (ciąża) ...
czytaj więcej

Jak obliczyć tydzień ciąży od daty miesiączki?

Ostatnią miesiączkę miałam 9 września, później 24 września (w 15 dniu cyklu krótkie 4-dniowe plamienie - był to śluz z ... codziennie, były coraz mocniejsze. Mam pytanie, który to tydzień ciąży, licząc od ostatniej miesiaczki (ale wtedy test chyba wyszedłby ... wystąpiło od 15 dnia cyklu, było prawdopodobnie związane z owulacją. Gratuluję i ...
czytaj więcej

Spóźniony okres o tydzień: czy to ciąża?

Witam serdecznie. Denerwuję się i proszę o odpowiedź - nie sypiam ze swoim chłopakiem, ale kiedyś został u mnie i wszystko skończyło się na dotyku, a właściwie ja miałam bieliznę - czy mimo to jeśli dotykał mnie w okolicach intymnych, mimo bielizny, mogło dojść do zapłodnienia? Okres spóźnia mi się ponad tydzień, ale w poprzednim miesiącu też spóźnił się o jakieś 6 dni. W ...
czytaj więcej

Pessar a tryb życia

(...) to moja trzecia ciąża, przy drugiej miałam również rozpoznaną niewydolność szyjki i zakładany szew-było to 15 lat temu, córkę ... Witam serdecznie, mam 36 lat jestem w 25 tyg. ciąży. Tydzień temu w szpitalu miałam zakładany pessar przy szyjce ... dziecka lub wyjechać na tydzień na działkę, nad morze lub na Mazury oczywiście w ...
czytaj więcej

Czy jest taka możliwość?

(...) pod uwagę że 15 listopada wiedziała Pani już, że jest w ciąży. 6 tydzień i 1 dzień ciąży wg USG oznacza, że w ciążę zaszła Pani ... Ostatnią miesiączkę miałam 8 października. 15 listopada dowiedziałam się, że jestem w ciąży. 23 listopada miałam robione usg pęcherzyk miał 5,5mm. 14 grudnia kolejne usg i pęcherzyk ma 18mm a zarodek 5,7mm wg usg ...
czytaj więcej

Czy na podstawie BHCG można określić tydzień ciąży?

WITAM. JESTEM PO DRUGIM BADANIU BETA HCG. WYNIK 9950 MLU/ML. KTÓRY TO TYDZIEŃ CIĄŻY? W WYKAZIE "NORM" SĄ RÓŻNE MOŻLIWOŚCI-4TC, 5TC, 6TC, 7TC. JUŻ SAMA NIE WIEM. PROSZĘ O POMOC W ROZSZYFROWANIU WYNIKU BETA HCG. POZDRAWIAM SERDECZNIE ... - znając jej datę, łatwo policzyć, który mamy teraz tydzień. Natomiast termin porodu najpewniej oceni lekarz ...
czytaj więcej

Czy to już ruchy dziecka?

Witam, mam 21 lat i jestem w 15 tygodniu drugiej ciąży. Trzy dni temu poczułam ruchy dziecka. Czy to możliwe? Ekspert:  Psycholog Marta Mauer-Włodarczak Odpowiedź eksperta:  Witam! Tak, to możliwe, zwłaszcza jeśli jest to druga ciąża. Pozdrawiam. (ciąża, dziecko) ...
czytaj więcej

Wyniki testu beta hcg a tydzień ciąży

(...) to tydzień ciąży? Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam Ekspert ... :  Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który to tydzień ciąży ... dowiedzieć co oznacza wynik hcg 1,00 mlU/mL norma od 1.00-5.00 czy to ciąża? dodam tylko że ostatnią miesiączkę miałam 1 czerwca ... ...
czytaj więcej

Ciąża a zespół mielodysplastyczny szpiku.

(...) sie za tydzień, chciałabym poznać opinię Państwa. Ekspert:  Lekarz ... daje szansę na trwałe wyleczenie. W takim układzie, ciąża zalecana będzie przed zabiegiem (jeśli można czekać) lub dopiero po ... Bogu dziękuje za to. W tej chwili wyniki mam wspaniałe, a choruję już 15 lat. Pozdrawiam. Dziękuję za słowa otuchy ... raz dziękuje za słowa ...
czytaj więcej

Rozwarcie w 15 tygodniu

Mam pytanie jestem w 15 tygodniu ciązy i lekarz powiedział że mam już rozwarcie w 20 tygodniu ma mieć zakładany pessar . Jest to moja druga ciąża w pierwszej był też problem z rozwarciem ale to dopiero w szóstym miesiącu. Dziecko urodziło się w 37 tygodniu ale brałam tylko fenoterol. Czy donoszę tą ciąże po założeniu pessaru?? Ekspert ... leżenie). Pozdrawiam ...
czytaj więcej

Prawidłowy wynik beta HCG dla ciąży

(...) na 15 w dniu spodziewanej miesiączki. Dostałam lek, tak na wszelki wypadek, teraz już przeszło tydzień jej nie ma, jestem ... Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 31 sierpnia. Mój cykl trwa okoł 31 dni. 15 października zrobiłam beta hcg. Wynik: 47 ... dwa dni; jeśli następuje to wolniej, to wzrasta prawdopodobieństwo, że doszło do poronienia lub ...
czytaj więcej

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

(...) przewidywanej owulacji, to 4 tydzień, a normy według tabeli są dla tego tygodnia wyższe... Proszę o pomoc. Normy beta HCG spisane z wyniku: Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16-156. Ciąża 2-3 tydzień 101-4870. Ciąża 3-4 tydzień 1110-31500. Ciąża 4-5 ...
czytaj więcej

Czym jest ciąża

(...) to tydzień ciąży. Jeśli ciąża się potwierdzi, kolejne badanie powinno być między 6 a 8 tygodniem. Lekarz zbada wtedy kobietę, wpisze ... Ciąża to proces dojrzewania człowieka od ... człowieka. Przyjmuje się, że ciąża trwa średnio ok. 40 tygodni (9 miesięcy), średnio 281 dni +/- 44. W tym czasie rodzi się 95% dzieci. ...
czytaj więcej

Czy możliwe, że zaszłam w ciążę po pettingu?

(...) kontakcie fizycznym (ocieranie się, pieszczoty itp.). Tydzień po owym fakcie wykonałam test ciążowy, wyszedł negatywnie, w tym samym ... przytyłam około 1,5 kg, nie pokoi mnie jednak częste odbijanie tzw. pustym powietrzem - czy to objaw ciąży,czy być może refluks? Czy ... jej przyczyną może być nie tylko ciąża! Oczywiście dla pewności, dla ...
czytaj więcej

Konflikt serologiczny a ciąża

(...) przeciwciał atakujących komórki z tą cząsteczką. Natomiast u około 15% społeczeństwa ten antygen nie występuje (są Rh-). Wówczas przy ... prowadzi się co tydzień). Leczenie trwa aż do czasu, kiedy mały człowiek osiągnie dojrzałość do życia poza organizmem mamy, czyli do ...
czytaj więcej

5-6 tydzień ciąży- prawidłowa wielkość pęcherzyka ciążowego?

(...) byłam wczoraj- wg miesiączki 6 tydzień i 2 dzień, wielkość pęcherzyka 10 mm, a on mi powiedział, że za mały. Zdecydowanie ... etapie powinno juz cos widac :( prosze mi pomoc (badania ciąża) ...
czytaj więcej

Wynik hcg a ciąża martwa

Witam, ostatnią miesiączkę miałam 8 10 2010. Cykle mam co 31 dni, zrobiłam domowy test i wyszła ciąża. Lekarz, który mnie badał, zrobił badanie hcg i wynik wyszedł 339. Teraz mam obawy, bo według lekarza to 6 tydzień ciąży, a według badan hcg coś jest nie tak. Proszę o odpowiedź, naprawdę się martwię, gdyż lekarz stwierdził, że ciąża może być ...
czytaj więcej

Czy badanie beta HCG określa wiek ciąży?

Witam, ostatnią miesiączkę miałam 15 października, okres powinnam dostać 11 listopada, ale się spóźnił. Zrobiłam 3 testy ... to 203 mlU/m. Chciałam się dowiedzieć, który to tydzień ciąży? Ekspert ... objawów: podwyższona temperatura, wzdęcia, wzmożony apetyt, drażliwość, nadpobudliwość i bolące piersi. 15 grudnia wykonałam test ... 410 10 ...
czytaj więcej

Ciąża i wyjazd

Jestem w 14 tyg. za tydzień  wyjeżdzamy do Grecji czy bedę mogła popływać w ciepłym morzu i przebywać na słoneczku? Odpowiedź eksperta:  Witam, nie ma przeciwskazań do kąpieli, należy tylko zadbać o higienę intymną po takiej kąpieli, dbać o suchy kostium oraz chronić skórę przed nadmiarem promieniowania UV, ponieważ w czasie ciąży skóra jest bardziej wrażliwa na przebrwienia. ...
czytaj więcej

Czy można zajść w ciążę po stosunku 1.5 min bez wytrysku?

Kochałem się z moją dziewczyną bez zabezpieczenia. Po prostu to były jakieś 1.5min i co chwilę sprawdzałem czy wszystko ok ... to nie ciąża proszę o pomoc bo siadają mi już nerwy. Ania. Test jest negatywny, Ania. Test jest negatywny, stosunek był ... ciąża. Proszę o pomoc, bo siadają mi już nerwy. Dziękuję za ten artykuł, Dziękuję za ten ...
czytaj więcej

Mialam okres 2 dni

(...) . tylko po południu plamienie i tak jest do dzisiaj. Czy to możliwe by mogla być ciąża? Zaznaczam, że w tamtym miesiącu spóźnił mi się 15 dni i dostałam, ale miałam takie bóle, że pogotowie musiałam wzywać, bo straciłam przytomność. W pon idę do lekarza ... tydzień temu robiłam Witam tydzień temu robiłam test wyszedł ...
czytaj więcej

Ciąża ektopowa (ciąża pozamaciczna)

(...) pojawiła się raz, ponowne ryzyko jej wystąpienia wynosi 15% i wzrasta z każdym następnym razem jej wystąpienia. Ciąża ... Ciąża ektopowa to ciąża, podczas której ... . To mogłoby doprowadzić do krwawienia i zagrażać życiu matki. Ciąża ektopowa jest trudna do zdiagnozowania, ponieważ jej ... oddawanie moczu. ...
czytaj więcej

Negatywny wynik testu b-HCG

Witam. Dostałam dzisiaj wyniki beta hcg i pisze mi na samym początku beta hcg <0.100mIU/ml. Czy to ciąża, jak tak to proszę mi powiedzieć, który to tydzień?     Ekspert:  Lekarz Anna Syrkiewicz Odpowiedź eksperta:  Witam serdecznie! Pani wynik jest negatywny i oznacza, że nie jest Pani w ciąży. Jeżeli badanie było wykonane po 8-9 dniach od ...
czytaj więcej

Brak okresu, nieregularne cykle, test negatywny stosunek z prezerwatywą

(...) po nim dostałam okres, a następny pojawił się 6 czerwca, potem 20 lipca. Z chłopakiem ostatnio współżyłam 15 sierpnia i był ... negatywnie, następnie co tydzień powtarzałam go i też był negatywny. Dziś jest 30, a okresu brak przez 3 tygodnie sierpnia miałam bóle jajników i podbrzusza. Nie wiem co mam o tym myśleć, czy odstawienie tabletek może wywołać takie ...
czytaj więcej

Solarium w czasie ciąży

Witam, jestem w 10 tygodniu ciąży, za tydzień wybieramy się na wesele i zastanawiam się czy mogę skorzystać z solarium ?! Jeśli tak to jaki jest dopuszczalny czas korzystania? Pozdrawiam, Magda Ekspert ... :  Witam! Jeśli ciąża przebiega prawidłowo, można korzystać z solarium, aczkolwiek z dużą dozą umiaru- krótkie seanse pod ... usunięcia. Bezpieczniejszą ...
czytaj więcej

Napięcie w podbrzuszu - bliska miesiączka czy ciąża?

Witam! Bardzo niepokoi mnie stan mojego ciała. Ostatnią miesiączkę miałam 2 lutego, a moje cykle trwają około 29-30 dni. Obecnie (dziś - 24.02) jest 22 dzień cyklu, więc za tydzień powinnam dostać okres. Owulację już miałam, ponieważ zauważałam charakterystyczny śluz przypominający białko kurzego jajka. W dniach płodnych pieściłam się z chłopakiem, ale prawdopodobieństwo ...
czytaj więcej

Jakie badania po wczesnym poronieniu?

Witam. Miesiąc temu poroniłam- poronienie samoistne, na samym początku ciąży, około 3 tydzień, Chciałabym się dowiedzieć, czy powinnam zrobić jakieś poszczególne, dokładne badania (jeżeli tak to jakie)? Co było przyczyną poronienia? I by na ... , że raz Pani poroniła, zdecydowanie nie oznacza, że kolejna ciąża też musi skończyć się niepowodzeniem. Wręcz ...
czytaj więcej

krwiak

Witam, byłam na USG, 6 tydzień i 3 dzień ale niedaleko zarodka znalazł się krwiak taki 1,4cm Dostałam ***** (lek podtrzymujący ciążę) pod język ale chodzę normalnie do pracy, nie mam plamień brzuch mnie nie boli.. Czy mam się martwić..?? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź ... . Pozdrawiam! (ciąża) ...
czytaj więcej

Czy USG przez powloki brzuszne pokaże ciążę?

Czy USG zrobione przez powłoki brzuszne w 19 tygodniu ciąży jest w stanie wiele pokazać? Czy koniecze jest robienie USG przez powłoki brzuszne? tygodnie ciąży czyli 2-3 tydzień. (ciąża, USG) ...
czytaj więcej

Wczesna ciąża i grzybica

Witam. Dzisiaj rano zrobiłam test ciążowy i 2 kreski :) Byłam u ginekologa, ale doktor stwierdziła, że jeszcze nic nie widać, że to za wcześnie, bo wyliczyła, że to 4 tydzień ciąży. Kiedy najlepiej iść do lekarza? A, i jeszcze stwierdziła grzybicę i nic mi nie przepisała. Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska ... poprosić o bezpieczny preparat. Pozdrawiam serdecznie! ...
czytaj więcej

Czy żyła na piersi to objaw ciąży?

(...) możliwe do wychwycenia. Jeśli jest Pani tydzień przed spodziewaną miesiączką, to ciąża miałaby około tygodnia (czyli byłby to okres ... okres, a to jeszcze tydzień czasu! Zauważyłam też żyłę na piersi. Czy mogą to być objawy ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry ... dyskomfort w podbrzuszu mogą wskazywać na ciążę. Istenieje także możliwość, ...
czytaj więcej

Pierwsza ciąża - badania

Pierwsza ciąża to przede wszystkim zapowiedź ... planuje urodzić dziecko. Pierwsza wizyta lekarska powinna przypaść na szósty- ósmy tydzień ciąży . Zazwyczaj każda kobieta ... ciążowy da wynik pozytywny, warto odczekać następny tydzień lub dwa i około szóstego-ósmego tygodnia ciąży wybrać się do ... -trzech kilogramów. Taka jest fizjologia ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) U/ml, a normy to: ciąża 1,2-3 tydzień - 16-156, ciąża 2-3 tydzień - 101-4870, ciąża 3-4 tydzień - 1110-31500. Czy podany poziom nie jest ... na badanie beta hcg i wynik odebrałam i wynosi 623,2 mlU/ml czy to ciąża pozamciczna proszę o pomoc bo wizyte mam dopiero w ... i czy ...
czytaj więcej

Brak wytrysku a ciąża

(...) . Zawsze mniej więcej tydzień przed dostaniem okresu mam bóle brzucha i upławy. Tym razem było tak samo (w tym czasie też uprawialiśmy seks) minął tydzień, a ja nie mam nadal okresu. Słyszałam, że przez branie antybiotyku też może się spóźnić. Pytanie moje ... 5 dzień. Nie wymiotuję. Mam temperaturę w pochwie 37,7. Czy mogę być w ciąży? :( Pomocy! ...
czytaj więcej

Nerwica, a może ciąża?

Witam! Mam 26 lat i problem ze zdrowiem. Od miesiąca staramy się z partnerem o dziecko. Ponad tydzień temu zaczęły występować u mnie objawy typowe dla ciąży (nudności, przyspieszona akcja serca, drżenie rąk, zawroty głowy, nagła potrzeba oddania moczu). Zrobiłam 2 razy test ,ale niestety wyszedł negatywny. Miesiączka spóźnia mi się już ponad 2 tygodnie, a ja zastanawiam ... ...
czytaj więcej

Ciąża a negatywne testy

Ostatni okres miałam 26 września, dziś mamy 13 listopada i dalej nic. Tydzień temu byłam u ginekolog, która stwierdziła ... Odpowiedź eksperta:  Witam! Ciąża jest najczęstszą przyczyną braku miesiączki ... zapłodnienia. Możliwe, że dopiero badanie stężenia beta HCG we krwi dałoby wynik pozytywny, ciąża nie jest bowiem jeszcze zaawansowana. ...
czytaj więcej

Ciąża zaśniadowa

Ciąża zaśniadowa to rodzaj ciążowej choroby ... krwawienie z pochwy . Ciąża zaśniadowa - rodzaje zaśniad całkowity – wtedy całe łożysko jest nieprawidłowe i wzrasta ... . Ciąża zaśniadowa - przyczyny wiek – ryzyko wystapienia tego typu ciąży rośnie u kobiet powyżej 35. roku życia ... karoten, mieszkanie w określonej strefie geograficznej – ...
czytaj więcej

Ból jajników i tkliwe sutki a ciąża

Witam. Przez ostatnie 6 lat brałam tabl. anty. - ****. W czerwcu odstawiłam i postanowiliśmy odczekać jakiś czas i teraz juz od jakiegoś czasu staramy się z mężem o dzidziusia. Ostatnio okres miałam 10.11. Kochaliśmy się 19, 21,23 listopada. Ok tydzień po owulacji zaczeły boleć mnie sutki (nie całe piersi), nie było one nabrzmiałe, tylko ból, wrażliwość na dotyk. Następnie ...
czytaj więcej

Czy to może być ciąża pozamaciczna?

Tydzień temu zrobiłam testy ciążowe i wyszły dwie kreski. Poszłam do ginekologa, zrobił mi badanie usg dopochwowe. Powiedział, że objawy wskazują na ciąże, ale powiedział również, że przyszłam trochę za wcześne. Na zdjeciu usg NIBY widać jakąś małą kropeczkę. Ale kazał przyjść dopiero za dwa tygodnie z wynikami krwi. Powiedział, że ok. jest na jakieś 99,5%. Czy po takim opisie ...
czytaj więcej

Negatywny test - czy mimo tego mogę być w ciąży?

JESTEM KOBIETĄ URODZIŁAM SIĘ 15.09.1984 MAM PROBLEM, 1 SIERPNIA POWINNAM DOSTAĆ MIESIACZKE NIESTETY DO DNIA DZISIEJSZEGO ... :  Witam! Jest wiele możliwych przyczyn niepojawiania się miesiączki. Najczęstsza to ciąża, ale jeśli test wykonała Pani zgodnie z ... serdecznie! Witam! Mam małe pytanko. Czy Witam! Mam małe pytanko. Czy możliwa jest ...
czytaj więcej

Astma oskrzelowa a ciąża

Astma jest jedną z najczęstszych chorób w krajach rozwijających się i jedną z przyczyn wystąpienia komplikacji podczas ciąży. Jeśli kobieta choruje na astmę i jest ona dobrze kontrolowana, ryzyko pojawienia się jakichś nieprawidłowości podczas ciąży jest ... dziecko lekarz badał mi dziś dni płodne od jutra zaczynamy starania tydzień po mam zrobić test na progesteron również nie wiem w ...
czytaj więcej

Ból brzucha po stosunku

Witam. Po stosunku czasami boli mnie brzuch, minął już tydzień i troche jeszcze boli czasami :( Co to może być? Czy to ciąża? Ekspert:  Redakcja abcZdrowie.pl Odpowiedź eksperta:  Bardzo dziękujemy za zadanie pytania. Niestety nie jest ... ://abcciaza.pl/pytania/czy-jestem-w-ciazy-25 http://abcciaza.pl/pytania/czy-jestem-w-ciazy-15 wideo o tej ...
czytaj więcej

W pęcherzyku nie widać zarodka - czy to może być ciąża?

(...) tydzień na usg. Dodam, że godzinę przed wizytą pojawił się delikatny, brunatny śluz, ale mało. Po tygodniu, czyli 7 tydz. i ok. 3 ... powiedziała pani doktor ,że jestem w 9 tygodniu widać pęcherzyk ale zarodka nie i kazała mi przyjść za tydzień na USG zaraz na drugi ... tylko tyle że nie widać było bicia serca i mam przyjść za tydzień na USG i ...
czytaj więcej

Czułe piersi na dotyk, częstomocz i plamienie

(...) . To było z tydzień przed okresem. Potem mi przeszło i jakiś tydzień niecały po okresie wróciło. Można powiedzieć, że co jakiś czas ... się ciąży, wręcz przeciwnie, chciałabym mieć dziecko, ale nie wiem, czy to nie tylko urojona ciąża, której chcę ... ://abcciaza.pl/pytania/czy-jestem-w-ciazy-25 ...
czytaj więcej

Ciąża przez bieliznę?

(...) pierwsza miesiaczka po niej? czy moze dlatego mi się okres spożnia? czy moze to moj młody wiek ? Witam! Mam pytanie. Tydzień Witam! Mam pytanie. Tydzień po okresie współżyłam z moim chłopakiem bez zabezpieczenia. Przed wytryskiem mój chłopak wyjął ... jeszcze testu . (ciąża, zapłodnienie) ...
czytaj więcej

Wydłużona przerwa pomiędzy blistrami tabletek antykoncepcyjnych a ciąża

Witam. Od 4 miesięcy biorę tabletki hormonalne D*** (hormonalne tabletki antykoncepcyjne). Zawsze robiłam 7-dniową przerwę i wtedy pojawiała się miesiączka. Teraz zrobiłam przerwę tak, jak się należało, tylko że przerwa trwała 9 dni, a nie 7. W dziewiątym ... pierwszy tydzień dodatkowe zabezpieczenie. Jeżeli przez pierwsze 14 dni zabezpieczała się Pani dodatkowo prezerwatywami, a jedna z ...
czytaj więcej

W którym tygodniu widać serduszko?

Witajcie. Wczoraj byliśmy z żoną na usg, to już druga wizyta, pierwsza była w 4 tygodniu, ta wczorajsza - 7 tygodniu. Niestety, nie było widać serduszka. Lekarz nas strasznie nastraszył i ogólnie fatalnie się czujemy, kazał nam przyjść za tydzień. Bardzo się martwimy. Czy to możliwe, że serduszko może być widoczne trochę później? Ekspert ... serdecznie! (ciąża ...
czytaj więcej

Hiperprolaktynemia a ciąża

(...) , powyżej 15 ng/ml u mężczyzn). Nie jest to choroba, a jedynie objaw, dlatego bardzo ważne jest ustalenie przyczyny ... grupy: przyczyny fizjologiczne ciąża, karmienie piersią, stres, sen ... klinicznej. Diagnostyka i leczenie,    Wydawnictwo Lekarskie PZWL, Warszawa 2009, ISBN 978-83-200-3835-4 Bręborowicz G. Ciąża ...
czytaj więcej

Poroniłam w 5-7 miesiącu ciąży. Gdzie powinnam sie zgłosić?

Poroniłam w 5-7 miesiącu ciąży. To moja pierwsza ciąża. Wyszło parę kulek, potem miałam umiarkowane krwawienie, to znaczy nie przeszkadzające przez 4 tygodnie. Od tygodnia mam takie krwawienie, że nie mogę go zatamować i co chwilę latam do ... (dokładnie 22 tydzień) i od 2 dni odczuwam straszne bóle podbrzusza, jest mi niedobrze, mam ochotę wymiotować. Czy ...
czytaj więcej

Za mały pęcherzyk?

Witam! Mam 25 lat. Nurtuje mnie jedna rzecz. Otóż ostatnią miesiączkę miałam 23. 10. 2009 r. Niedawno dowiedziałam się (robiąc test ciążowy), że jestem w ciąży. Od razu umówiłam się na wizytę do mojej Pani doktor. Na USG wykonanym przez Panią doktor było widać maleńki pęcherzyk, bez zarodka (z moich obliczeń był to 5 tydzień). Czy na tym etapie może nie być jeszcze widoczny ...
czytaj więcej