Beta HCG

Wynik beta HCG - czy jest pewny?

Dzień dobry. Czy wynik beta HCG z krwi negatywny po miesiącu od ostatniego stosunku jest pewny? Dziękuję Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź ... miaalm wynik beta hcg ponad 2000 a drugiego 0... Makabryczna pomyłka biorąc pod uwagę, że tydzień ciąży by się zgadzał, a staram się 4 lata. (beta HCG) ...
czytaj więcej

Czy mój przyrost b-HCG jest prawidłowy?

Witam, mam pytanie odnośnie do wyniku beta HCG, czy będąc w 5 tyg. ciąży wynik 9200, a po dwóch dniach 13000 - jest wynikiem prawidłowym? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam! Jest to bardzo dobry wynik, zwłaszcza dynamika poziomu hormonu beta HCG wskazuje na prawidłowy rozwój ciąży. Sam poziom jest ...
czytaj więcej

Czy beta hcg jest zgodne z wiekiem ciąży?

Witam. Według Usg powinnam być w 6tyg i 4dniu ciąży od zapłodnienia, a moje b-hcg wynosi 21849. Czy jest to zgodny wynik z wiekiem ciąży z Usg? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Tak, wynik mieści się w normie (która jest nb. jest bardzo szeroka). Pozdrawiam serdecznie! (beta HCG, ciąża) ...
czytaj więcej

Czy to za wcześnie na badanie hcg?

22-23.10.2009 r. miałam owulację. 28.10.2009 r. zrobiłam badanie beta-hcg, wynik <0.100 mIU/ ml. Oznacza to, że w ciąży nie jestem. Boję sie tylko, że badanie zrobiłam zbyt wcześnie. Muszę wiedzieć, jak to jest, ponieważ mam przepisane leki na ... :  Witam. Jeśli jest Pani pewna terminu owulacji, to myślę że 28 października było trochę za wcześnie na badanie poziomu ...
czytaj więcej

Negatywny wynik testu b-HCG

Witam. Dostałam dzisiaj wyniki beta hcg i pisze mi na samym początku beta hcg <0.100mIU/ml. Czy to ciąża, jak tak to proszę mi powiedzieć, który to tydzień?     Ekspert:  Lekarz Anna Syrkiewicz Odpowiedź eksperta:  Witam serdecznie! Pani wynik jest negatywny i oznacza, że nie jest Pani w ciąży. Jeżeli badanie było wykonane ...
czytaj więcej

Czy na podstawie testu b-HCG można powiedzieć w którym tygodniu ciąży jestem?

Dzień dobr! Zrobiłam sobie badanie poziomu beta HCG i mój wynik to 1 034,0. I chciałabym dokładnie wiedzieć, w którym jestem tygodniu ciąży? Proszę o szybką odpowiedź. Z góry bardzo dziękuję! Małgorzata Ekspert:  Redakcja abcZdrowie.pl Odpowiedź eksperta:  Witamy! Niestety nie jest możliwe dokładne określenie wieku ciążowego na podstawie stężenia ...
czytaj więcej

Czy na podstawie BHCG można określić tydzień ciąży?

WITAM. JESTEM PO DRUGIM BADANIU BETA HCG. WYNIK 9950 MLU/ML. KTÓRY TO TYDZIEŃ CIĄŻY? W WYKAZIE &quot;NORM&quot; SĄ RÓŻNE MOŻLIWOŚCI-4TC, 5TC, 6TC, 7TC. JUŻ SAMA NIE WIEM. PROSZĘ O POMOC W ROZSZYFROWANIU WYNIKU BETA HCG. POZDRAWIAM SERDECZNIE ... eksperta:  Witam! Na podstawie oznaczenia stężenia beta ...
czytaj więcej

Poziom beta HCG

(...) wyszły pozytywne - choć 2 kreseczka bardzo blada. 21 października zrobiłam badanie beta HCG we krwi, w którym wynik wyszedł 128 ml ... badanie i sprawdzić dynamikę wzrostu stężenia beta HCG we krw - bardziej miarodajne od pojedynczego wyniku jest bowiem sprawdzenie ... poradę. Zrobiłam badanie beta ...
czytaj więcej

Co oznacza wynik beta-HCG 3?

Dzień dobry. Mam pytanie: Co oznacza wynik beta-HCG=3. Dziękuję Ekspert ... :  Witam! Badanie poziomu beta-HCG pozwala nam potwierdzić, bądź wykluczyć ciążę (też pozamaciczną). Wynik beta-HCG=3 ... test ciążowy pokazał dwie piękne różowe kreski. Proszę o odpowiedz i pozdrawiam (badanie BHCG, badanie hcg, ...
czytaj więcej

Wyniki testu beta hcg a tydzień ciąży

Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który ... :  Dzień dobry, chciałabym zadać pytanie, co oznacza wynik testu beta hcg 5092,0 mIU/mL. Chciałabym wiedzieć, który to tydzień ciąży? Witam! Poziom hormonu hCG który Pani podała jest ...
czytaj więcej

Prawidłowy wynik beta HCG dla ciąży

Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 31 sierpnia. Mój cykl trwa okoł 31 dni. 15 października zrobiłam beta hcg. Wynik: 47 ... ciąży. Jednak ważniejsza od jednorazowego pomiaru jest ocena przyrostów stężenia beta HCG (w prawidłowej ciąży podwaja się ono co ... nie mam miesiąc ;( co to oznacza;( Co znaczy jak we bardzo Co znaczy ...
czytaj więcej

Czy test z krwi HCG jest wiarygodny?

(...) Luteine dopoch. i folik. czy jest jednak mozliwosc ze bede w ciązy? bardzo mi zalezy. (beta HCG) ... Czy test HCG z krwi jest wiarygodny 1,5 miesiąca - 6 tygodni - po niezabezpieczonym stosunku? Ekspert ... :  Jak najbardziej. A czy test HCG jest A czy test HCG jest wiarygodny jeśli odbyłam stosunek 9 ...
czytaj więcej

Czy badanie beta HCG określa wiek ciąży?

(...) beta hcg z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać? 3 tydz. 5,8 - 71,2 4 tydz. 3 tydz. 5,8 - 71,2 4 tydz. 9 ... miałam 10 maja , robiłam 2 różne testy ciążowe i wyszły pozytywnie, test beta hcg zrobiłam 22 czerwca i wyszedł mi wynik 2 301ml ... miałam 10maja zrobiłam 2 różne testy ciążowe i wyszły pozytywnie zrobiłam ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG 107 - czy to ciąża?

(...) :  Witam. Wyniki testów z moczu oraz badania stężenia beta HCG we krwi wskazują wyraźnie na ciążę. Jednak jeśli ostatni ... ! Witam, czy wynik beta hcg Witam, czy wynik beta hcg 3,36 to może być początek ciąży? Miesiączki mam nieregularne, ostatnio ... do szpitala. Zrobili mi wynik ...
czytaj więcej

Wynik badania Beta HCG <0.100 mIU/Ml

Mam 29 lat. Nurtuje mnie pytanie czy nie za wcześnie wykonałam badanie na zawartość Beta HCG we krwi? 9.11.2009 dostałam ... tak wczesną miesiączką postanowiłam zrobić test na zawartość Beta HCG we krwi, który wykonałam 3.12.2009 wynik wyszedł ... tydzień po owulacji... Czy test beta hcg jest ...
czytaj więcej

Czy wynik testu krwi HCG + B po 19 dniach po stosunku jest wiarygodny?

Witam. Czy wynik testu krwi beta HCG + B po 19 dniach po stosunku jest wiarygodny? Wynik : 0,1mlU/ml. Dodam, że był to dzień niepłodny (23 dzień cylku, który jest regularny). Wcześniej wykonałam kilka testów z apteki i wszystkie wyszły negatywne. Z góry dziękuję za odpowiedź. Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska ... . Pozdrawiam! (beta-hCG we ...
czytaj więcej

Zrobiłam test beta-hCG we krwi. Czy to ciąża?

(...) później zrobiłam badanie krwi- hcg wyszło mi 8,64. Dwa dni później powtórzyłam badanie i było 1. Czy to oznacza ze mogłam być w ... PYTANIE. WYSZŁO MI NA BADANIU HCG WYNIK 14555,00 KTÓRY TO TYDZIEŃ ?? PROSZĘ O POMOC, BO SIĘ POGUBIŁAM Dzień dobry. Mój problem ... badanie HCG we krwi i wynik jaki otrzymałam to 8,19. Czy to oznacza ciążę? Mój ...
czytaj więcej

Brak pęcherzyka na usg mimo dodatniego beta hcg?

(...) kreseczka, następnie powtórzyłam test i również wyszedł +. Zrobiłam badania beta hcg dwukrotnie, gdyż chciałam sprawdzić przyrost. Beta ładnie podrosła i 41 dc wyniosła 319 mIU/ml (co wg laboratorium odpowiada 4-5 tygodniowi ciąży). Pobolewa mnie brzuch ... ". Po upływie 3 dni kolejne usg i znowu nic...ani w macicy ani poza nią. Pobrali krew ...
czytaj więcej

ciąża? czy nie

Witam, mam dość nieregularne cykle (28-33dni). Ostatnia miesiączka 1-go listopada. Zrobiłam testy - wynik negatywny, dziś odebrałam wynik badania beta-HCG <1,2 mIU/ml niby w zakresie referencyjnym napisano że: brak ciąży <5 ale lekarz z kolei powiedział, że wszystko powyżej 0 oznacza ciążę. Jak to w końcu jest? Pozdrawiam ... odebralam dzisiaj wyniki ...
czytaj więcej

Kiedy wynik betaHCG świadczy o ciąży?

(...) wykonałam test beta HCG z krwi wynik 1,55. Nie wiem jak mam to odczytać? Ekspert ... :  Witam! Radzę powtórzyć badanie krwi. Stężenie beta HCG powinno się mieścić w granicach 7650 - 229000 m ... ! (beta-hCG we krwi wyniki interpretacja, objawy ciąży, spóźniająca się miesiączka) ...
czytaj więcej

Kiedy powtórzyć badanie beta hcg, by wynik był pewny?

(...) tabletki antykoncepcyjne, które skończyły mi się 5 listopada, a zrobiłam 5 testów i wszystkie wyszły negatywnie i beta hcg wyszedł mniej niż 2,00 po siedmiu dniach od stosunku, a stosunek miałam 8 list.. Kiedy mogę powtórzyć badanie beta hcg i po ilu ... tabletek antykoncepcyjnych wykluczyć ciążę. Badanie beta ...
czytaj więcej

Jaki powinien być przyrost stężenia beta HCG?

(...) przewidywanej owulacji, to 4 tydzień, a normy według tabeli są dla tego tygodnia wyższe... Proszę o pomoc. Normy beta HCG spisane z ... ) jest przyrost stężenia beta HCG, a konkretnie wykazanie podwajania się go co dwa dni. Tak więc, jeśli istnieje podejrzenie ciąży ... przyszłym tygodniu. (beta ...
czytaj więcej

Jaki wynik testu b-HCG jest prawidłowy w 8 tygodniu ciąży?

Witam serdecznie! Chciałabym się dowiedzieć, jak interpretować wynik badania beta HCG. 21.12.2009 r. wykonałam takie badanie i wynik na zaświadczeniu to: beta-HCG 65 900 mlU/ml. Nadmieniam, że ostatnia miesiączka wystąpiła 01.11.2009 r. (czas ... którym miesiącu ciąży jestem i czy wskażnik beta-HCG jest na tym etapie ...
czytaj więcej

Beta HCG, testy i ciąża

Witam, mam miesiączke zazwyczaj co 28 dni. Kiedy zaczęła mi się spóźniać zrobiłam 4 testy ciążowe. Wszystkie wyszły, że nie jestem w ciąży. Po tym jak tydzień spóźniał mi się okres, zrobiłam badania Beta HCG. Wyszło mi 128 mlU/ml. Po 8 dniach od ... ? Czy Beta HCG występuje tylko i wyłącznie podczas ciąży? z góry dziękuję za ...
czytaj więcej

Co oznacza ten wynik betaHCG?

(...) Okres spóźnia mi się miesiąc. Zrobiłam badanie hcg wyszedł mi wynik 8,45. Lekarz kazał mi po tygodniu powtórzyć i wyszło mi <1.00. O co chodzi? Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Raczej nie jest Pani w ciąży. Pierwszy wynik najprawdopodobniej był błędny. Proszę pójść do lekarza. Jeśli miesiączka nadal się nie pojawi, to lekarz najpewniej zleci ...
czytaj więcej

podwyższone beta hcg

(...) sierpnia. ale dla pewności dziś zrobiłam badanie z krwi i poziom beta hcg wyniósł 9,6mlU/ml. ja już nic nie rozumiem. okres normalnie dostałam, ciąży widać nie było, a poziom beta jest jaki jest. więc jestem w tej ciąży czy nie :-( Ekspert ...
czytaj więcej

Czy po 4 tygodniach od domniemanego zapłodnienia wynik beta-HCG jest wiarygodny?

Witam! 25 lipca (36 dni temu) odbyłam stosunek z chłopakiem. Był to 12 dc. 10 sierpnia dostałam okres, choć wyglądał on inaczej niż poprzednie, ponieważ trwał tylko dwa dni.   Czy 4 tygodnie od domniemanego zapłodnienia (nie daty stosunku) to wystarczająco długi okres czasu, aby wynik badania beta-HCG był wiarygodny? Po trzech tygodniach od owulacji wynik był 0.05, badanie ...
czytaj więcej

Po ilu dniach od stosunku test z krwi beta hcg?

(...) . zrobiłam badanie beta hcg 7 zrobiłam badanie beta hcg 7 dni od stosunku.wynik <1,00.czy wynik jest wiarygodny?u lekarza byłam ... . powiedzcie jakie jest prawdopodobieństwo, że jestem w ciąży ? Pomóżcie ! dzisiaj (20 sierpnia) zrobiłam test z krwi beta hcg i jest ... ile dni Witam ...
czytaj więcej

Wynik beta HCG a prawdopodobieństwo ciąży ciąza

(...) plemniki nie znalazły się wewnątrz. w dniu 5 sierpnia zrobiłam badanie beta HCG z wynikiem 2, czy istnieje możliwość, że jestem w ... ciążowy dostępny w aptekach na terenie całego kraju. By mieć większą pewność można wykonać również badanie krwi na poziom b-HCG ...
czytaj więcej

Wynik badania beta-HCG - jestem w ciąży?

Witam, dziś mija 12 dzień od stosunku. Obawiam się ciąży. Wykonałam 4 testy ciążowe (każdy wykrywa podobno ciąże już po 6 dniach od stosunku) - wszystkie wyniki były negatywne. Wczoraj dodatkowo zrobiłam badanie krwi beta HCG i wynik wyszedł również negatywny. Jednakże do kolejnego okresu zostały mi jeszcze 4 dni. Czy jest możliwe, że jestem w ciąży? Błagam, ...
czytaj więcej

Jaki wynik beta hcg oznacza ciążę?

Witam serdecznie. Mam 27 lat. Ostatnią miesiaczkę miałam 10 czerwca 2009, cykle mam 25-cio dniowe czyli kolejną powinnam dostać 5 lipca (a tu nic) i po spóźniajacej się miesiączce tj w 30 dniu cyklu zrobiłam badanie krwi na hcg- beta ilościowy. Wynik wyniósł 67,9. Czy ten wynik jest prawidłowy?Czy nie za niski?Z moich obserwacji wynika że owulacje miałam 2 dni ...
czytaj więcej

Wynik betaHCG a wiek ciąży

Witam! Bardzo proszę o pomoc :) Jestem w ciąży, to potwierdzone i testowo, i 'namacalnie' przez ginekologa, nawet teraz przez bhCG, ale... wynik krwi jest sprzeczny z wynikiem (założonym) lekarza, który to tydzień ciąży... bhcg = 64 235,00 mlU/ml. ... - jest Pani w 8 tygodniu ciąży, co zgadza się z wynikiem badania poziomu betaHCG. Prawdopodobnie lekarz miał na myśli wiek zarodka ...
czytaj więcej

Badanie krwi na HCG

Dzień Dobry. Mam pytanie czy badanie krwi na hcg trzeba wykonywać na czczo? Ja zrobiłam badanie ok 9 rano, nie jadłam ... badania poziomu HCG we krwi nie trzeba być na czczo. Tak więc wynik jest wiarygodny. Każde laboratorium ma nieco odmienne normy ... oznaczają, że mogę wykluczyć ciążę? Witam co oznacza wynik hcg Witam co oznacza wynik ...
czytaj więcej

O czym świadczy badanie beta HCG?

Mam ogromny problem: zrobiłam test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny, zgłosiłam się do lekarza ginekologa i lekarz powiedziała, że nie widzi pęcherzyka i skierowała mnie na badanie BHC6. WYNIK WYSZEDŁ 125,1; to wszystko odbyło się 3 lipca. Dziś byłam u innego ginekologa i też nic nie widzi. Strasznie się boję. Proszę o pomoc. .  (beta-hCG, ciąża, test ciążowy) ...
czytaj więcej

Ciąża pozamaciczna - czy test ją wykryje?

Mam pytanie - czy ciążę pozamaciczną może wykryć test ciążowy? Ekspert:  Lekarz Magdalena Kowalska Odpowiedź eksperta:  Droga Pani! Test ciążowy opiera się na oznaczaniu podwyższonego stężenia hormonu beta-HCG w moczu. Hormon ten jest ... podwyższonym beta-HCG bez oznak ciąży w jamie macicy. Pozdrawiam.   Witam. Mam 17 lat zrobiłam ...
czytaj więcej

Ciągłe krwawienie i pusty pęcherzyk ciążowy

(...) łyżeczkowanie. Wczoraj odebrałam wynik i tam wychodziło że beta hcg wynosi 120000. Takie same wyniki miałam w 1 ciąży i też chcieli mnie ... możliwej przyczyny krwawienia. Inną sprawą, która Panią nurtuje jest poziom beta-HCG oznaczany przy okazji hospitalizacji (o ... inwazję w ścianę macicy. Nie są to komórki zarodka. Tak więc podwyższony ...
czytaj więcej

Krwawienie w pierwszym trymestrze ciąży

(...) temu zrobiłam test w ciagu dnia i druga kreska się pojawiła, była słaba, ale widoczna. Wczoraj zrobilam betaHCG i wyszło mi 9,5, więc tak, jakbym była w ciąży, ale dziś dostałam miesiączki - jak to mogę rozumieć? Czekam jeszcze na wyniki betaHGC wolna ... poronienie. Kolejne badanie stężenia beta HCG jest bardzo wskazane, ...
czytaj więcej

Twarde i bolące sutki, zmęczenie i opóźnienie okresu a ciąża

(...) stosunek przerywany. Po 4 dniach zrobiłam badanie krwi beta HCG i wyszło że nie jestem w ciąży. Czy mimo to mogę być w ciąży ... obrębie piersi czy przewlekłym zmęczeniem. Badanie poziomu bHCG zostało wykonane zbyt wcześnie, przez to nie ma żadnej wartości ...
czytaj więcej

Który to może być tydzień ciąży?

Dzien dobry. Ostatnią miesiączke miałam 29 października (pierwszy dzień). Cykle mam nieregularne, gdyż ok 5 miesięcy temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne. 3 grudnia zrobiłam badanie beta HCG i wynik 234. W którym tygodniu ciąży mogę być? Dziękuję i pozdrawiam:) Ekspert:  Lekarz Aneta Zwierzchowska Odpowiedź eksperta:  Witam. Jest Pani w 6 tygodniu ciąży. ...
czytaj więcej

Krwawienie w początkowej ciąży a poronienie

Witam. Jestem w 6-7 tyg. ciąży tak wychodzi z badań lekarza. Ostatni okres miałam 09.12.10, zaś na potwierdzenie testu czy będę mamą czekałam do następnej miesiączki, którą powinnam mieć 6.01.11. Nie dostałam więc poczekałam jeszcze 5 dni i zrobiłam, test wyszedł ... poziomu betaHCG z krwi,, w odstępie dwudniowym. Wzrost poziomu betaHCG co najmniej dwukrotny będzie świadczył, że ...
czytaj więcej

Czy testy są w 100% wiarygodne?

Witam, mam problem staramy się z mężem o dziecko już 2 lata i nic, oboje robiliśmy wszystkie potrzebne badania. Nasz lekarz zapewnił, że nasze wyniki są bardzo dobre lecz wciąż nie mogłam zajść w ciążę. Ostatnią próbę robiliśmy przed wyjazdem męża czyli 18 ... :  Witam. Testy nie są w 100% wiarygodne. Radzę powtórzyć go za kilka dni lub już teraz wykonać badanie krwi na poziom beta HCG ...
czytaj więcej

Czy coś ma wpływ na wynik testu ciążowego?

Witam, mam 29 lat. Robiłam test ciążowy tydzień po spodziewanej miesiączce, wyszedł negatywny. Miesiączka spóźnia mi się już drugi miesiąc. Dwa dni temu powtórzyłam test z porannego moczu. Ku mojemu zdziwieniu wyszedł pozytywny, dwie grube kreski. Nie wiem, co o tym myśleć. Który test się ... się we krwi zwiększonego stężenia betaHCG, hormonu wykrywanego przez testy. Pozdrawiam serdecznie ...
czytaj więcej

Dziwne krwawienie i ból podczas miesiączki

Witam! Mam taki problem: dostałam miesiączkę, tylko że bolą mnie jajniki i krwawię takim gęstym śluzem. Nawet zauważyłam coś w tej gęstej wydzielinie i nie wiem, czy przypadkiem nie byłam w ciąży, i jak to teraz sprawdzić? Cały czas biorę tabletki antykoncepcyjne, dlatego nie wiem, co mam ... (jest to bardzo mało prawdopodobne), może Pani wykonać test ciążowy. Poziom beta HCG, hormonu & ...
czytaj więcej

Ciąża a negatywne testy

Ostatni okres miałam 26 września, dziś mamy 13 listopada i dalej nic. Tydzień temu byłam u ginekolog, która stwierdziła, że mam cechy (tętniące wnętrze i siny trzon macicy) ciąży i kazała czekać i zjawić się za 2 tygodnie. Więcej nie mogła ... zapłodnienia. Możliwe, że dopiero badanie stężenia beta HCG we krwi dałoby wynik pozytywny, ciąża nie jest bowiem jeszcze zaawansowana ...
czytaj więcej

Słabo widoczna druga kreska na teście ciążowym

(...) :  Witam! Testy bywają zawodne. Ale może drugi test wykonała Pani nie z porannego moczu? W tak wczesnej ciąży, steżenie beta HCG jest na tyle małe, że może być niewykrywalne w zbyt rozcieńczonym moczu. Radzę powtórzyć test, z moczu porannego, lub od ...
czytaj więcej

Siedem testów wyszło negatywnie. Czy jednak mogę być w ciąży?

Minęło 2 tygodnie od stosunku, miesiączka spóźnia mi się 6 dni. Robiłam 7 testów i wszystkie wyszły negatywnie, a beta hcg wynosi 2,0. Czy mogę być w ciąży? Ekspert:  Redakcja abcZdrowie.pl Odpowiedź eksperta:  Bardzo dziękujemy za zadanie pytania. Nasi lekarze nie są w ... aptekach na terenie całego kraju. By mieć większą pewność można wykonać również badanie ...
czytaj więcej

Ciąża a krwawienie poronne

(...) ustaleniu prawdy. Najlepiej byłoby, gdyby wykonała Pani teraz dwa badania krwi - oznaczenie poziomu beta HCG - w odstępie dwudniowym ... poronienia doszło jednak na bardzo wczesnym etapie, więc zapewne przy niskim poziomie HCG. Dlatego poziom tego hormonu mógł spaść do ...
czytaj więcej

Spadające wyniki b-HCG i progesteronu

(...) kontroli 15 czerwca i obaj lekarze stwierdzili ciąże ok. 4-5 tyg. Dodatkowo b-HCG 11/06 wynosiła 392,00 mIU/ml, a 14/06 1142,00 m ... 4 x 1, zrobić betę i pójść na kontrolę po tygodniu. Jestem umówiona na środę (07.07). Niestety b-HCG spada - 1 lipca wynik wynosił 18166,00 mIU/ml, a 3 lipca już tylko 12556,00 mIU/ml. Wiem, że beta powinna ...
czytaj więcej

Ciąża niewidoczna na USG

Ostatnią miesiączkę miałam 09.07. Zrobiłam trzy testy ciążowe i wszystkie wyszły pozytywnie, a na dodatek beta hcg wyszło 669,5. Jednak dostałam bóli brzucha i krwawienia i znalazłam się w szpitalu. Tam powiedzieli mi, że poroniłam. Jednak następnego dnia zrobiono mi znów beta hcg i wynik wyszedł jeszcze większy ok 950 ale na ...
czytaj więcej

Pęcherzyk ciążowy bez otoczki

(...) pewno konieczne będzie kolejne badanie usg w niedługim czasie. Przydatne może też być oznaczenie hormonu beta-HCG we krwi i jego ... . u mnie tez wystepuje u mnie tez wystepuje pęcherzyk bez otoczki a robiac wyniki z krwi HCG okazuej sie ze ma 0.1 czyli ...
czytaj więcej